Terugblik 1e en 2e klasse. Spanning in de top in 1C. VUC doet goede zaken. Oliveo houdt koppositie vast na spektakelstuk in Berkel en Rodenrijs

1e klasse C:

Het is na zaterdag nóg spannender bovenin geworden. Koploper LFC verloor van Wippolder: 3-1. Forum Sport, FC Skillz en RKDEO wonnen. Forum Sport won op eigen veld met 4-1 van Voorschoten’97 en gaat met één wedstrijd minder gespeeld (en dus drie verliespunten minder) aan kop. Sven Koppenol (3) en Haitam el Marid scoorden voor de thuisploeg. FC Skillz, LFC, RKDEO en Wippolder hebben evenveel punten. Maar allen één duel meer gespeeld. FC Skillz won zaterdag op eigen veld van VELO: 4-2. RKDEO bleef de baas over Valken’68: 1-2. Voor RKDEO waren Dylan Boapeah en Sven van Noppen trefzeker.

Die Haghe deed goede zaken door met 3-2 van hekkensluiter Nootdorp te winnen. Nootdorp heeft na vijf duels nog altijd nul punten. Jelle Halsema (2) en Roy v/d Ven waren trefzeker voor de thuisploeg. TAC’90 en Honselersdijk deelden de punten: 1-1.

2e klasse C:

VUC heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. Uit bij EMM’21 werd nipt gewonnen: 0-1. Roderick Meinema scoorde het enige en dus winnende doelpunt. Directe concurrent DONK won ook, met 3-0 van SVC’08. UVS, Foreholte en Nieuwkoop lieten punten liggen. Waardoor VUC en DONK uitlopen.

HVV miste de aansluiting met de subtop. Uit bij laagvlieger Oudewater werd met 1-1 gelijk gespeeld. Alex Burghouwt scoorde voor HVV.

2e klasse D:

Oliveo heeft de lastige uitwedstrijd bij Berkel nipt gewonnen: 3-4. De ploeg uit Pijnacker houdt door dit resultaat de koppositie vast. Medekoploper CION was dit weekeinde vrij. Bob Ruigrok (2), Max Huurman en Nick Toussaint maakten de doelpunten voor Oliveo. Tijdens het ingaan van de blessuretijd keek Oliveo nog tegen een 3-2 achterstand aan. Twee goals van Bob Ruigrok bracht Oliveo alsnog de zege: 3-4.

Westlandia liet zaterdag op eigen veld dure punten liggen tegen Nieuwerkerk: 3-3. De achterstand op koploper Oliveo is daardoor nu drie punten. Tim v/d Voort, Timothy Le Duc en Rick van Schie scoorden voor de Naaldwijkers.

Sportclub Monster boekte op bezoek bij Vitesse Delft een knappe overwinning: 1-3. Bij rust was de stand nog 0-0. In de tweede helft kwam Monster op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Youri Riepe en Jurgen Warbout. Daarna kwam Vitesse Delft terug in de wedstrijd: 1-2. Maar Kirill Slutsky gooide het duel definitief in het slot: 1-3. Ook Verburch deed prima zaken. In Poeldijk werd gewonnen van Hillegersberg: 4-2. Vince v/d Knaap (3) en Yarno Houtenbos maakten de doelpunten voor de Poeldijkers.

DHC tot slot, ging met 3-0 onderuit bij HBSS.

Vitesse Delft SC Monster1 – 3
 VV Verburch VV Hillegersberg4 – 2