Terugblik 1e en 2e klasse. Nu Wippolder weer koploper in 1B. VUC en DONK winnen, HVV haakt even af. Oliveo is spoor bijster

Forum Sport kon de overwinning van vorige week tegen Honselersdijk geen vervolg geven. Via een doelpunt van El Khiraoui pakte Voorschoten de 3e zege op rij. VELO kwam niet verder dan 0-0 tegen FC Skillz. Er had meer ingezeten voor de Wateringers maar miste de scherpte en het beetje geluk de 3 punten te pakken.

Wippolder won bij LFC en pakte weer de koppositie. Een verdiende overwinning voor de ploeg van Mark Moen. TAC’90 deed uitstekende zaken met een 1-2 overwinning bij Honselersdijk dat de kluts kwijt lijkt te zijn. De ploeg van Arie van der Padt nam met de 3 punten afstand van de onderste regionen. Nootdorp won de degradatiekraker van Die Haghe maar schoot door de overwinning van TAC’90 daar niet heel veel mee op. Met nog 7 wedstrijden te gaan is het gat naar de nacompetitieplaatsen 9 verliespunten.

SV Nootdorp 174211142538-13

VUC won met 5-4 van EMM’21 en de uitslag is spannender dan de wedstrijd zelf. EMM’21 kwam op voorsprong maar zag Roderick Meinema dat binnen een minuut rechttrekken. In de 26e minuut was het Brent Biesheuvel die een voorzet van Andani Ollie binnentikte en vlak er na was het in de 28e minuut weer Meinema die de 3-1 maakte. Vlak voor rust werd het 3-2 maar Quinten van der Kaaij maakte meteen de 4-2. Vlak na rust maakte Andani Ollie de 5-2 en leek het duel beslist. EMM’21 maakte nog de 5-3 en de 5-4 maar verder liet VUC het niet komen.

SVC’08 en HVV verloren beiden hun thuiswedstrijd met 1-2 tegen respectievelijk DONK en FC Oudewater. Door deze resultaten is SVC’08 nog altijd niet veilig en moet HVV even pas op de plaats maken in de strijd om de titel. Wederom een zure en onnodige nederlaag voor de ‘Kroonleeuwen’.

Olympia (G) 182511112251-29

Westlandia deed met een 1-2 overwinning op Nieuwerkerk uitstekende zaken. De ploeg blijft bovenin meedraaien door de overwinning. Monster maakte uiteindelijk gehakt van Vitesse Delft. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Monster was veel beter maar wist pas in de 66e minuut via een strafschop de 1-0 te maken via Jason Koot:

Monster liep met een hattrcik van Jordi van Maanen uiteindelijk uit naar 5-0. Vooral de 4-0 en 5-0 waren om door een ringetje te halen.

Verburch pakte een goed punt bij Hillegersberg en bleef stevig in de middenmoot staan. DHC speelde met 2-2 gelijk tegen HBSS, maar zag concurrenten ook punten pakken. Oliveo kreeg in de thuiswedstrijd tegen Berkel een pak slaag. Het werd 0-5 in Pijnacker en de wijze waarop de wedstrijd verliep geeft stof tot nadenken.