TAC’90 verspeelt thuis drie dure punten tegen FC Skillz

Wij kwamen weer eens  bij TAC `90 verslag maken, waar we een tijdje niet waren geweest vanwege verplichtingen elders in het Haagse voetbal. We werden zoals gewoonlijk hartelijk welkom geheten door de voorzitter en de gastvrijheid is wederom groot op sportpark “De Verlichting “. Na afloop had de TAC-voorzitter liever de uitslag andersom gezien, maar was beretrots met een vol clubhuis. Waar zie je dat nog momenteel?!

Wedstrijdverloop

TAC`90 toog direct ten aanval en Mo El Ousrouti schoot direct  op de goal van Skillz keeper Giovanni Spaan, maar Mo zijn schot ging voorlangs. Het is voor beide teams een 6 punten duel. Haak je aan met de bovenste ploegen of blijf je hangen op een plaats waar je aan het eind van de competitie niet wilt staan. De TAC keeper Dion van Wijk heeft in de beginfase niet veel te doen gehad. En bij de volgende aanval schiet TAC speler Mounir Madroni net over het Skillz doel.

Er waren op deze frisse zaterdag behoorlijk wat toeschouwers op deze Haagse derby afgekomen. Het spel golfde op en neer zonder echte hoogstandjes. Een voorzet via de linkerkant van TAC werd bekwaam gestopt door Skillz keeper Spaan. Het was tevens de grootste kans voor TAC voor rust.

Fris, maar droog, dat was wel een meevaller deze middag. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en verdiende deze terechte ruststand van 0 tegen 0. De wedstrijd werd naarmate de rust naderde,  wel wat feller met veel overtredingen. Een beetje Haantjes gedrag. En de KNVB – scheidsrechter van dienst, Westlander Stanley van Lith, bewaakte goed de grens.

Tweede helft

Er is wat te winnen vandaag voor beide middenmoters. Dus zullen de aanvallende bedoelingen wel mee de kleedkamer zijn uitgekomen. Het voetbal is nog niet veel veranderd met voor rust. Ook beide teams brachten hun wissels om wat meer leven  in deze wedstrijd te krijgen. Beide trainers willen winnen in een niet hoogstaand duel.

Tot nu toe ontbreekt het heilige vuur, maar ineens dook de Skillz spits op voor het TAC doel. Maar stompte TAC keeper Dion van Wijk die voorzet keurig buiten het 16 meter gebied. TAC, dat moet gezegd worden, ging meer druk geven en heeft een periode ook meer balbezit. En zou zomaar de eerste goal kunnen gaan maken, maar de juiste eindpass ontbrak steeds bij TAC.

Slotfase

En dat kan ze gaan opbreken. Wij hebben ze vaak genoeg beter zien voetballen na de rust. Het flitsende combinatievoetbal en de wil om te winnen is nog niet in beeld geweest vandaag. En daar gaat het om in het voetbal; de details, de goals. Als je zelf een paar 100% kansen mist na de rust, verwoordde TAC trainer Arie van der Padt op juiste wijze na afloop zijn gevoel, dan gaat de tegenstander er met de punten  vandoor.

TAC maakte het niet waar deze dag. En in de 83e minuut kwam zowaar Skillz via invaller Mostava Frederik op voorsprong. Wel een prachtig afstandsschot, dat verdween in de rechterbovenhoek en onhoudbaar voor TAC keeper Dion van Wijk: 0 – 1. Een gouden wissel, of is Mostava goed ingevallen. Zegt u het maar?!

Dat wordt een moeilijk verhaal voor TAC, met nog 7 minuten op de klok en wat blessuretijd erbij. Gaat het wel of niet lukken om op gelijke hoogte te komen. Met nog enkele kleine kansjes en hoog druk zetten op het Skillz doel, mocht het niet meer baten voor TAC. Dat nu Skillz ziet weglopen op de ranglijst. En zij zullen na de winterstop effectiever tevoorschijn moeten komen. TAC staat niet veel punten achter op de bovenste ploegen, ook niet veel punten voor op de onderste ploegen. Maar het moet beter bij de thuisclub, en dat weet niet alleen de trainer maar de spelers van TAC ook.

KNVB – scheidsrechter van dienst

De ervaren Stanley van Lith, waar veel HSV collega`s mee afgereisd waren naar Den Haag. Een opmerkelijk verzoek voor aanvang van het duel in de bestuurskamer bij TAC `90 aan uw verslaggever van Het Haags Amateur Voetbal: “Schrijf zo min mogelijk over de scheidsrechter in jouw verslag”. Terwijl ondergetekende er juist altijd wel iets van vindt, als hij de man op neutrale wijze gaat beoordelen. Maar goed;  U vraagt en wij schrijven deze keer weinig op. Nee, echt nooit eerder heb ik zo`n verzoek ontvangen. Maar dan komt er ook een korte maar zakelijk omschrijving.

Met 7 x geel hield hij de wedstrijd in de hand. Wij van HHAV vernamen in de rust dat er een KNVB- rapporteur aanwezig was. En die personen worden door de KNVB nooit zonder pen of papier naar een wedstrijd toegestuurd.  Hoe de scheidsrechter het werkelijk heeft gedaan in Den Haag, moet je nu een week op wachten.

Wij wensen een ieder Mooie Feestdagen toe en een Gezond maar vooral sportief 2024.

Redactie en foto’s: Peter Grootscholten