TAC90 gaf binnen enkele minuten na rust de wedstrijd tegen Alphense Boys geheel uit handen

Pupil van de week: Hanad Liban Abukar Hanad is 8 jaar en spits in JO8 – 1 dit seizoen en, wat niet onbelangrijk is, hij scoort heel vaak.

In de gastvrije bestuurskamer van TAC nam naast uw Haags Amateur Voetbal verslaggever voor aanvang van de wedstrijd ook Kees Jansma plaats. Verder was het verrassend dat bij TAC Randall Labordes als wissel startte., kennelijk had deze topper een blessure afgelopen week op gelopen.

De eerste de beste aanval werd opgezet door Alphense Boys, maar TAC’90 wist deze aanval gemakkelijk op te vangen en nam brutaal het heft in handen. Mede door het uitstekende en gretige spel van de thuisploeg kwam TAC’90 al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een prima steek pass van Mo el Ousrouti op Geryon Alberto werd keurig afgerond en langs een verbaasde Alphense Boy`s keeper geschoten 1 -0.

We gingen er maar eens goed voor zitten, op de eerste zondag in de zomertijd met een prachtig zonnetje in ons gezicht. Een open wedstrijd met een soms beter spelend TAC’90, dat moest wel want TAC’90 staat op een p/ d plaats op de ranglijst.

Weer schoot Alberto op de goal van Alphense Boys maar dit schot werd gekeerd door de keeper van Alphense Boys. Aan de andere zijde schoot Sami Haouam in het zijnet van de TAC’90 keeper Zayzaou.

Redelijk onverwacht kwam voor rust Alphense Boys op gelijke hoogte, hun topscorer Ilias Latief scoorde met een bekeken bal en bracht de 1 – 1 op het scorebord.

Vlak voor rust kreeg TAC’90 speler Boojade nog 2 dotten van kansen, een daarvan schoot hij in de handen van de keeper en eentje belandde op de paal.

TAC’90 had met een voorsprong de rust in kunnen en misschien wel moeten gaan.

De thee met een energie drankje er in, was kennelijk in de verkeerde kleedkamer neergezet. Want binnen 4 min werd TAC’90 op grote achterstand gezet. Osrouti verwerkte de bal niet goed, Kalid Kalda van Alphense Boys maakte de 1 – 2. En Stef van den Berg breidde de voorsprong uit naar 1 – 3 en er waren pas 4 minuten gespeeld in de tweede helft.

Wat kwam TAC slecht uit de kleedkamer, binnen enkele minuten gaf TAC’90 alles uit handen.

Ineens sprong trainer Mario Koswal van de bank af en sprak hij zijn spelers toe. Zijn spelers toonden toen wel weer veerkracht en zeker 20 minuten in de 2e helft was het TAC’90 dat het spel dicteerde, Alphense Boys moest snel naar achteren om de schade te beperken. En de aansluiting treffer kwam in het vizier. In de 58e minuut was het Geryon Alberto van TAC’90 die zijn 2e goal maakte 2 – 3 en het geloof was terug.

Wat later in de wedstrijd had Abdelhak Bojaade van TAC’90 de gelijkmaker op zijn schoen, hij miste de juiste richting.

De druk die werd gezet was hoog van TAC’90 zijde maar precisie ontbrak en enkele spelers, zagen hun collega`s die er beter voor stonden,over het hoofd. Dat is niet te leren, dat moet je wel zien op hoofdklasse niveau.

Na rust hebben wij een hele goede pot voetbal gezien. Maar ineens kreeg Alphense Boys zo`n 15 minuten voor tijd een terechte strafschopschop toegewezen. En Ilias Latief ging er achter staan, maar tot twee maal keerde de TAC’90 keeper Zayzaoui deze pingel. De hoek waar die tegenstander de bal in schoot was kennelijk aan gegeven aan zijn keeper door Mario Koswal. De keeper deed het uitstekend. TAC’90 bleef druk zetten om toch de wel verdiende gelijkmaker te scoren. Maar Bojaada en el Osrouti kwamen vlak voor tijd teen lengtes te kort om de gelijk maker op het score bord te krijgen.

3x geel is er getoond in deze sportief verlopen wedstrijd.
Het KNVB trio onder leiding van Eric van der Vaart uit Soesterberg waren goed en hoofdklasse-waardig bezig geweest.

Als je van uit het publiek met Jansma er bij geen wanklank verneemt binnen de witte lijnen dan hebben zij keurig hun taken qua spelregels uitgevoerd.

Om vlak voor tijd het amusement gehalte toch wat te verhogen: Gooide KNVB – scheidsrechter Eric van der Vaart voor het publiek, er nog een originele schwalbe uit, soms zit er wel eens een veter in de weg, was een vermakelijke toegift.

En wie de meeste goaltjes maakt wint de pot.
Tekst: Peter Grootscholten
Foto`s : Glenn Berkleef