SV Houtwijk moet drie punten achter laten bij HSV DUNO

Ja uw verslaggever was onder de indruk over de ontvangst bij DUNO, een overdekt en in de rust  verwarmd terras. Een hapje en drankje tijdens het duel. Niet alleen een oer Haagsche derby, ook voor de familie Jacobs was het een bijzondere wedstrijd. Een familie aangelegenheid zelfs, zoon Mark stond in de basis onder de lat en tweeling broer Kevin kwam DUNO in de 2e helft wat sterker maken.

Vader Ed tevens ad interim voorzitter van sv Houtwijk, hield zich op de vlakte, maar al vrij vroeg na de aftrap merkten wij dat moeder Lia  niet alleen haar zoons steunde maar  ons ook het idee gaf dat zij echt voor DUNO was deze middag. Niemand laat zijn eigen kind alleen tenslotte, prima toch.

Wedstrijdverloop

DUNO was direct na de aftrap op een kletsnatte en koude zaterdag middag  de eerste die het vijandige doel op zocht. Houtwijk keek de kat uit de boom en wachtte geduldig af.

DUNO speelde net wat scherper maar was erg slordig. Veel passes werden zo maar ingeleverd bij de Oranje hemden.  DUNO kreeg al vrij snel de grootste kans echter was het de paal die Houtwijk in die fase redde.

In een sportieve eerste helft was het niet hoogstaand en was het motto “hoe kom ik zo snel mogelijk in het strafschopgebied van de tegenstander”. Het verschil op de ranglijst was niet echt zichtbaar alhoewel DUNO de betere kansen kreeg. Keeper Jeffrey Bosman had DUNO al eenmaal van het scoren afgehouden maar dat was het dan wel.

Doelman Mark Jacobs van DUNO had geen enkel schot hoeven stoppen en toen iedereen dacht dat er met 0-0 gerust zou worden kwam vlak voor de pauze DUNO via een schitterend genomen vrije trap, net iets buiten de 16 meter op voorsprong. Robin Schuurman krulde de bal in de rechter bovenhoek en Keeper Bosman had het nakijken.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was DUNO de betere ploeg. De thuisploeg maakte echter de favorieten rol niet helemaal waar en liet Houtwijk lang in een beter resultaat geloven. Houtwijk gaf DUNO keeper Mark Jacobs het eerste schot te verwerken en dacht zich in de wedstrijd te knokken, echter Ysoef Talhaoui vergrootte de score en zette de thuisploeg op  2-0.

Houtwijk moest toen de verdedigende stellingen verlaten en zette vol aan. DUNO keeper Mark Jacobs groeide in de wedstrijd en moest diverse keren handelend optreden en een keer tikte hij de bal uit de benedenhoek tot corner.

In deze leuke fase van de wedstrijd zocht Houtwijk naar een goal.

Slotfase

DUNO wisselde viermaal om de bakens te verzetten. Houtwijk was meer in balbezit en schoot een aantal malen op het doel waarvan eenmaal meer had verdiend. Ook een mooie vrije trap vlak voor tijd van Houtwijk specialist Nick Brouwer, had een beter lot verdiend.

Na een leuke slotfase was het DUNO die de wedstrijd won. Het team van Kenneth Lamens won verdiend deze wedstrijd en draaien goed mee bovenin.

Houtwijk mag met deze nieuwe mix van jong en oud  trots op de vijfde plaats.

KNVB – scheidsrechter  Caddy Zorqui had zijn eigen spelregels meegenomen vanuit zijn woonplaats. Begrijp ons goed Houtwijk heeft zeker niet verloren door deze heer Zorqui. Als je bij HBS in een zwart shirt binnen de lijnen verschijnt  als KNVB afgezant, dan ben je verplicht een ander kleur shirt aan te trekken. Bij DUNO geld toch idem dito, met dezelfde KNVB spelregels in de hand.

Kleding voorschriften is het  eerste wat je leert op de cursus. Indien het scheidsrechtershirt lijk op een van beide teams dient de KNVB Official zich aan te passen.

Kort samengevat, de man in het zwart was geen hoogvlieger. Typisch de 4e klasse waar je de ene week een topper krijgt en de andere week een wat mindere leidsman.

De winterstop is van middag begonnen voor Houtwijk. Wij wensen iedereen gezellige en mooie  Kerstdagen en een gezond en vooral Sportief 2024 toe.

Redactie : en foto`s : Peter Grootscholten