SV Houtwijk maakt een droom seizoen start tegen SV Erasmus

Wij zijn erg benieuwd hoe de jonge en nieuwe Houtwijk selectie van Jan Kloor en Michael Muijen kleur gaat geven aan de competitie opening in de 4e klasse C. Een mooie, en direct de eerste, Haagse derby van het seizoen tegen Erasmus. Die club brengt altijd bekende supporters mee met een VVP verleden, die club was toch 60 jaar de medebewoner van RAVA en het huidige sv Houtwijk.

Pupil van de week

Dylano Burg is 9 jaar en speelt in team Jo 10 – 1. Dylano is rechtsbenig, tevens verdediger. Zijn favoriete club: Feyenoord. Favoriete voetballer: Kyliam Mbappe. Dylano eet het liefst patat met een frikandel. De wedstrijdbal werd gesponsord door: Frans Kuiper, met dank hiervoor.

Wedstrijdverloop

Volgens insiders start Erasmus als favoriet bij Houtwijk. Dat is prima, alleen Houtwijk kan als underdog ook weleens toeslaan vanuit onverwachte hoek. De beginfase was niet boeiend. Het spel speelde zich af rond het middenveld. Maar als een duvel uit een doosje scoort Houtwijk haar eerste goal. Na een lange bal, via het midden gegeven door Ronald Romijn, rondde Robbie Boere met een zeer fraaie lob af.  De keeper van Erasmus, Tim Geurse, kon die bal alleen maar nakijken: 1-0. Wij willen u die lob niet onthouden.

Dan kun je wel zeggen dat de thuisploeg goed uit de startblokken is gekomen. Maar er zijn nog 80 minuten te spelen. Erasmus was in die beginfase zeker niet de mindere van Houtwijk.  De Erasmusweg bewoners gooien er na die achterstand fysiek een schepje bovenop. Daar moest Houtwijk wel even aan wennen.

Houtwijk speelt wel weer met Lorenzo Scheffer in het midden. Dat is niet onbelangrijk bij een vrij jonge ploeg, zo’n ervaren verdediger er bij te hebben. Erasmus spits Jabrane Youssefi schoot daarna verrassend hard op het doel van Houtwijk doelman Jeroen Everitz. Die stopte de bal wel, maar uit de rebound had Danny Stakenburg moeten scoren voor Erasmus. Maar Stakenburg knalde de bal tegen de ballenvanger, boven keeper Everitz.

Toch kwam Erasmus op slag van rust op gelijke hoogte. Iets wat de verdediging van Houtwijk niet ingecalculeerd had. De maker was deze keer wel Jabrane Youssefi: 1-1. Voor Erasmus een goed moment om te scoren, zo vlak voor rust. Hoe gaat Houtwijk daar mee om na de rust?

Tweede helft

Erasmus deelde vlak na rust de lakens uit. Met meer balbezit leek het erop dat zij de wedstrijd definitief naar zich toe wilden trekken. Corners aan beide kanten leverden heel weinig op. Door naast en over de goal te schieten, vielen er geen doelpunten. Vlak na rust stond het vizier bij beide teams dus nog niet op scherp. Wel zagen we veel kleine overtredingen, die de ervaren bekende Haagse KNVB – scheidsrechter Sam Isri op juiste wijze prima beoordeelde.

Uit een ingooi scoorde Houtwijk speler Robie Boere  2 – 1  en twee minuten later liep diezelfde Boere makkelijk door een toekijkende verdediging van Erasmus heen en maakte een prima hattrick: 3-1. Boere werd ook gelijk tot Man off the Match gekroond.  En zeker niet onbelangrijk: Dit duel in het slot gegooid, een man meer achter de bal houden en lekker uitspelen dat duel. Dat was het parool voor Houtwijk na die fraaie hattrick.

De spelers van Houtwijk stonden onverwachts en ook plotseling in hun kracht. Bij het aanvallen, verdedigen en ook in de omschakeling. Het liep ineens als een tierelier. Zoals het ook in de KNVB beker thuis met tien man, alles lukte in de 25 minuten na rust tegen Warmunda. Nu geen hele wedstrijd, maar als je twee goals maakt in drie minuten tijd doe je het als team toch zeker goed. Dat is niet alleen een prestatie van die scorende speler Boere, maar een gehele teamprestatie. Voor elkaar werken is mooi om te zien. Plezier maken met elkaar, daar zit je toch voor op voetbal. Het zijn woorden (dat plezier maken), uitgesproken door hoofdtrainer Jan Kloor, al in juli in het clubgebouw tijdens de eerste bijeenkomst met zijn selectie spelers.

Ruim na rust is er kort even irritatie onderling in het veld, maar gelukkig is dat snel in de kiem gesmoord. Erasmus ging, en dat moesten zij wel, vanaf de bank spelen maar Houtwijk was daar niet erg onder de indruk van. Even voor het einde verrichte Houtwijk Keeper Everitz nog een knappe redding, na een  hak balletje, op fraaie wijze te onderscheppen. Erasmus, de ploeg van hoofdtrainer Patrick Vink, dat moet gezegd worden, toonde wel genoeg inzet en strijd maar schoot teveel en niet doelgericht op de goal van Houtwijk.

Tot slot

Iedereen dacht dat de eindstand al lang bekend zou zijn, maar Houtwijk invaller Mike Vermeulen dacht daar heel anders over. Hij verraste het publiek met een toegift en de eindstand werd mede door Vermeulen 4 – 1. Een resultaat waar voor aanvang niet op gerekend was in het Houtwijk kamp. De eerste punten zijn verdiend binnen gehaald, door een weer vooral na rust veel effectiever spelend Houtwijk. Volgende week kunnen de heren van Jan Kloor en Michael  Muijen hun borst nat maken tegen de buurman. Aanstaande zaterdag 30 september: Loosduinen – Houtwijk, aanvang: 14.30 uur.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten