SV Erasmus zet DUNO opzij

Na twee voetbal loze zaterdagen volgend op de tragische gebeurtenis van twee weken geleden moest ons vlaggenschip proberen de draad weer op te pakken. De wedstrijd tegen het hoog geklasseerde DUNO zou pas beginnen na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan onze Patje.

Zoals eerder aangegeven heeft DUNO na een goede reeks de top van de ranglijst behaald, zij moeten hierop slechts GDA voorlaten, het verschil bedraagt maar 1 punt. Erasmus is daarentegen wat afgezakt al laat het verschil in aantal wedstrijden van de verschillende teams een wat vertekend beeld zien.

Erasmus wist wat het te doen stond en ging voortvarend van start.  Met veel inzet werden de duels aangegaan en werd er prima gecombineerd. DUNO wist daar zeker in de eerste fase weinig tegenover te zetten. Na 10 minuten een eerste grote kans voor Erasmus, de inzet van Danny ging rakelings voorlangs.

In de 15e minuut weer een grote kans. Abbas zocht aan de rechterkant goed de diepte en werd op tijd ingespeeld. Schuin alleen voor de keeper faalde hij niet en de verdiende 1-0 kwam op het scorebord.

Nog geen 5 minuten later wurmde Abbas zich weer langs de verdediging van DUNO, weer een op een met de DUNO-goalie die dit keer wel wist te pareren. Erasmus had in deze fase een ruimere voorsprong moeten nemen. Naar de rust toe kreeg DUNO iets meer vat op het spel van Erasmus en wist toch wel onverwacht op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van rechts viel voor de voeten van een DUNO-aanvaller die wel raad wist met dit buitenkansje en hij liet Tim kansloos.

Na de rust een sterke start van Erasmus. Het was weer Abbas die de verdediging te snel af was, weer oog in oog kwam met de keeper maar nu goed afgaf aan de meegelopen Danny die niet al te veel moeite had de 2-1 binnen te schieten. Erasmus ging goed door maar weer werd verzuimd te voorsprong uit te bouwen, mede door het goede keeperswerk van de DUNO-keeper.

Hierna zou de man in het zwart het spelverloop bepalen: In de 77e minuut werd een op het oog prima ingreep van een Erasmus-verdediger, waarbij duidelijk de bal werd gespeeld, door de leidsman anders beoordeeld en tot ieders verbazing wees hij naar de stip. DUNO liet zich dit cadeautje wel gevallen en de 2-2 werd binnen geschoten. Hierna weer een aandringend Erasmus, op jacht naar een verdiende overwinning. En die kwam in de blessuretijd. En ook hier een te betwisten beslissing van de scheids. Een diepgaande bal leek achter te gaan maar Mitch deed een uiterste poging dit te voorkomen. In deze actie kwam hij in aanraking met de keeper, en kwam ten val. Ook nu verbazing alom, het leek geen overtreding maar de bal ging weer op de stip en Danny faalde niet: de 3-2 overwinning was hiermee een feit en gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was het ook dik verdiend! Klasse gespeeld mannen!

Nu een paar weken rust, op 27 januari pakken we de draad weer op met de uitwedstrijd tegen Loosduinen, aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto’s: SV Erasmus