SV Erasmus weer met lege handen

Ondanks het onnodige verlies tegen ODB afgelopen week kon vandaag toch gesproken worden van een topduel in de 4e klasse C. GSCESDO doet het dit jaar prima en had zich zonder de puntenaftrek na het niet-opkomen bij de wedstrijd van vorige week mede-koploper kunnen noemen. En Erasmus? Dat kent wisselende resultaten en begon deze competitieronde als nummer 5. Maar wat zegt de stand in de wetenschap dat er mogelijk behoorlijke sancties zullen komen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen BMT en GDA van vorig weekend?

De wedstrijd van vandaag. GSCESDO liet gelijk zien dat het over een goede ploeg beschikt. Inzet en individuele kwaliteiten,  onder leiding van trainer Ali Boussabon, maken dit team een hoogvlieger in deze 4e klasse C. Het eerste kwartier werd Erasmus teruggedrongen en dit leidde tot de 1-0: De rechterspits van GSCESDO kon naar binnen komen en schoot hard bij de eerste paal binnen. Hierna rechtte Erasmus de rug. Het spelbeeld veranderde en Erasmus kreeg de overhand.

Met goed samenspel werd er regelmatig gevaar gesticht voor het vijandelijke doel en al snel stond de 1-1 op het virtuele scorebord: Didi kwam goed naar binnen, omspeelde twee verdedigers en haalde doeltreffend uit naar de verre hoek. Erasmus ging door en binnen 5 minuten kwam het op voorsprong. Mitch verzilverde een vrije trap net buiten de zestien.

Tot aan de rust bleef Erasmus het betere van het spel houden maar zat het niet mee. Door een wel heel makkelijk gegeven penalty werd GSCESDO de 2-2 in de schoot geworpen. In de laatste minuten voor de rust en eerste minuten erna had Erasmus de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Net voor rust slalomde Aiman bij de achterlijn langs twee verdedigers en legde goed terug op Ibi die zijn inzet van de lijn zag gehaald. De eerste 10 minuten na rust een aandringend Erasmus met o.a. een goede kans voor Jochem die een voorzet van Mitch goed inkopte. De keeper stond helaas op de goede plek om de inzet te keren.

En ja, oude voetbalwetten blijven gelden, zelf niet scoren…….dat houdt de tegenstander op de been en GSCESDO profiteerde en hoe! Tussen de 63ste en 75ste minuut zelfs 3 keer waardoor Erasmus ineens tegen een 5-2 achterstand aankeek. Erasmus gaf in deze periode veel te veel ruimte weg tussen de linies en dat speelde GSCESDO in de kaart. Erasmus was geslagen en kon weinig meer doen om de stand nog te veranderen.

Helaas  een tweede verlies op rij waardoor de stand er ineens wat minder rooskleurig uitziet. Toch zijn er ook vanuit de wedstrijd van vandaag positieve zaken mee te nemen, zeker gezien de grote periodes voor en na rust waarin Erasmus domineerde tegen deze goede ploeg die uiteindelijk toch wel verdiend de punten in eigen huis hield.

Volgende week, zaterdag 18 November aanvang 14.30 uur, wacht onze jongens de thuiswedstrijd tegen SVH.

Uw verslaggever/fotograaf is de komende weken waarschijnlijk afwezig langs de lijnen, zijn versleten knie wordt vervangen door een ingenieus stuk metaal waardoor hij hopelijk binnenkort weer pijnvrij door het leven kan. In de tussentijd is er gelukkig een ambitieuze talentvolle vervanger gevonden die op ongetwijfeld prima wijze de wedstrijden van onze boyz zal vastleggen in beeld en tekst.