SV Erasmus sluit restant duel tegen SV Zuid West Den Haag winnend af

Even terug naar eind November 2023: De uitwedstrijd tegen ZuidWest haalde het einde niet. Hun aanvoerder ontving een tweede gele kaart en kon vertrekken. De protesten die hieruit voortvloeiden brachten de leidsman ertoe de wedstrijd niet meer te hervatten, dit zo’n 5 minuten voor het rustsignaal, bij een stand van 1-1.

Vandaag restte Erasmus dus 50 minuten om de volle winst te behalen tegen laagvlieger ZuidWest, die er, uiteraard met 10 man, alles aan zouden doen dit te voorkomen. En ze deden er ook alles aan …… Veel gepraat, veel duikelingen, vertragen, blessures veinzen, nou ja, noem het allemaal maar op. En Erasmus kwam ook inderdaad niet echt in het spel. Veelvuldig in de aanval, maar onrustig, te snel de beslissende pass zoekend in plaats van combineren naar de gewenste opening.

Gelukkig lukte het een keertje wel: via een goede aanval op rechts kwam de bal via Mitchel en Abbas bij de diep komende Kasper die één op één met de doelman van ZuidWest niet faalde en de 1-2 binnenschoot. Hierna bleef het veelal 1 kant opgaan, richting het doel van ZuidWest maar een volgende doelpunt kwam er niet.

ZuidWest had nog een spaarzame uitval maar echt gevaarlijk werden ze niet. Vlak voor het tijd kon ZuidWest uit een vrije schop de bal nog een keer voor het doel krijgen en zowaar te scoren: het was de scheidsrechter gelukkig niet ontgaan dat hierbij hands was gemaakt. Het eindsignaal klonk en drie belangrijke punten konden mee naar huis!

Volgende week is er geen programma, op zaterdag 2 maart ontvangt Erasmus de nummer laatst, sv Madestein, aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto’s: SV Erasmus