Sterk spelend en gehavend ZVV Den Haag vrouwen door arbitrale dwaling uitzege ontnomen! Haags trainersduo Havermans & Brand na afloop supertrots op alle speelsters

DEN HELDER – ZVV Den Haag (V) moest afgelopen vrijdag zeer gehavend en in een geïmproviseerde samenstelling de strijd aan met Zeemacht (V) dat in eigen huis een geduchte tegenstander is voor elke tegenstander. Vooraf werd uiteraard de nodige analyse op los gelaten op welke adequate manier ZVV Den Haag het ‘andere’ Zeemacht onder coach Mark de Jong bestreden moest worden.

In de eerste fase van de eerste helft zag het er naar uit dat het tactisch speelplan uiterst succesvol uitpakte voor ZVV Den Haag.

Sterker, na amper 1 minuut spelen lag de bal al tegen de Helderse touwen. Uitblinkster Larissa Boerenstam was weer eens onnavolgbaar voor haar directe tegenstander(s), 0-1!

Na amper 10 minuten spelen was aanvoerster en aanjager Stef Valk verantwoordelijk voor de volgende Haagse treffer, 2-0! Via de Helderse goalgetter Lara de Decker maakte Zeemacht haar gewenste aansluitingstreffer, 1-2.

Maar het deed ZVV Den Haag weinig dat Zeemacht in score naderbij kwam. Sterker, twee minuten voor rust was het wederom ‘Speedy Gonzalez’ Larissa Boerenstam die de 1-3 aantekende.

Met die positieve tussenstand kon de ploeg uit de residentie tevreden gaan rusten en zich klaarmaken voor de ‘finishing touch’ in de 2e helft van het spannende duel. Voor de neutrale toeschouwer was het ook een wedstrijd met veel spanning en sensatie.

De tweede part van de wedstrijd tussen de Helderse en Haagse opponenten was amper 5 minuten oud of de bal lag alweer in het mandje. Het was Larissa Boerenstam die haar hattrick kon bewerkstelligen, 1-4. ZVV Den Haag was op weg naar een mooi resultaat!

Er moest nog tien minuten gespeeld worden. En dat is lang voor futsal begrippen. ‘Rotsblok’ Ramona van der Harst werd door Havermans naar de kant gehaald om even op adem te komen. De sluwe Scheveningse bikkelde achter- en voorin, leverde strijd, passie en lef.

Dit gold ook voor de andere Haagse strijders Angelica Hertstein, ‘Iron woman’Stef Valk, Lara Notenboom, Sylvana Den Boer en de jonge debutante in de eredivisie Shania de Vlieger. Sluitpost en ‘rookie’ Shania de Vlieger (zie foto) leverde uitstekend keeperswerk dit tot volle tevredenheid van keeperstrainer Jeffrey Brand!

ZVV Den Haag coach Havermans kon geen beroep doen op eerste keepster Lisa Franken, captain Priscilla de Vos, Sabrina Pufflijk, Samia Kaaouane (Bijlesfocus SK) Priscilla Mesker en Romy Scherpenzeel die om uiteenlopende (medische) redenen niet beschikbaar waren.

Des te meer is er veel respect voor de vervangsters van de vele afwezigen.

De laatste 10 minuten verliepen enigszins desastreus voor ZVV Den Haag dat op een zeer comfortabele 1-4 voorsprong stond. Buiten haar schuld om en door dubieuze arbitrale beslissingen kon de ploeg van Havermans zich minder concentreren op haar eigen spel. Zeemacht rook haar kans(en)om in score terug te komen. En dat deed de Helderse ploeg!

Binnen twee minuten (!) kwam de ‘ontwaakte’ en ontketende thuisploeg langszij.

Via de snelle en gevaarlijke Mish Carmelia, ‘balletjesafwachter’ Lara den Decker en Wendy Holswilder stond er opeens een onwerkelijke tussenstand op het scorebord, 4-4! ZVV Den Haag op haar beurt sloeg in de laatste minuten keihard toe! Maar de 4-5 werd om dubieuze redenen door de arbiter(s) onterecht afgekeurd!

Een spannende pot tot op de laatste seconden (!) vol spanning, sensatie en emotie maar ook een wedstrijd met twee gezichten. Een ‘arbitrair’ resultaat vanuit het perspectief van beide teams maar in belangrijke mate vanuit het perspectief van het arbitrale trio…!