Sportclub Monster boekt knappe zege op Die Haghe

Na 2 top jaren in de derde klasse onder leiding van Marco Meijer mogen we nu  straks in een tweede klasse starten met op papier mooie tegenstanders. De verwachtingen zijn hoog onder de ambitieuze en talentvolle Marc Dijkhuizen met goede aanwinsten zoals Youri Riepe en Kirill Sluttskyy en uiteraard alle gebleven spelers. Tel daarbij op dat talenten zoals Bo Olsthoorn aan de deur kloppen alsmede het tweede en derde elftal welke wekelijks goed voetbal en resultaten laten zien.

Zaterdag kwam Die Haghe naar Polanen, nog soeverein in de beker, waar SCM punten morste door fouten en niet ontbrekende scherpte voor de goal. Hoewel het voetbal gewoon goed was werden we  geconfronteerd dat op een hoger niveau deze foutjes eerder worden afgestraft.

Helaas hebben we in de tweede klasse nog steeds te maken met pikkende grensrechters (nu weer netzelfde als tegen HVV ), dus snel promoveren zou ik zeggen. De wedstrijd begon voortvarend  en Kirill scoorde al na een minuut, de pikkende grensrechter vlagde en de …. scheidsrechter honoreerde onterecht het signaal onterecht na het bekijken van de beelden van het doelpunt. In de eerste 20 minuten een gelijkwaardige wedstrijd, waarin Monster kansen kreeg en Die Haghe niet in het strafschopgebied kwam, na verloop van tijd werd Die Haghe steeds meer onder druk gezet wat helaas niet resulteerde in een doelpunt.

Jurgen had het deze wedstrijd zwaar met de sterke back (letterlijk en figuurlijk) van Die Haghe, Youri liet zien zodra hij werd aangespeeld het spel te versnellen en speelt de bal altijd naar een claret and blue shirt (of iets wat er op lijkt), Jesse stond als en bunker centraal achterin na een rot periode. Chiel was sterk en gedreven.

De tweede helft was SCM nog meer de bovenliggende partij, Jordi kwam 1-op-1, maar de snel uitkomende keeper van Die Haghe verkleinde zijn goal knap. Even later een vrije trap die het strafschopgebied in werd gepompt en Ruben en de keeper missen de bal en deze ploft op het hoofd van Jordi: 1-0. Een verdiend doelpunt voor het harde werken van Jordi die veel duels won van  geroutineerde centrale verdedigers van Die Haghe. Daarna even wisselen Thijme, Jesper, Bryan, Vince en Jelle in de ploeg. Het maakt voor het spel niet uit, deze mannen kunnen zorgeloos worden ingebracht. Marc slaapt lekker met zo’n brede selectie. Jesper nog geen minuut in het veld komt op zijn bekende wijze voor de goal en werkt goed af, helaas een geweldige reflex van de keeper van Die Haghe. Het laatste kwartier probeerde Die Haghe toch nog een resultaat te halen maar door geweldig uitkomen van Willem -Jan Broch werd een inzet tot corner verwerkt. Het laatste wapenfeit was een versierde vrije trap van links. Roy van der Ven, Monsternaar in zwart-witte dienst schoot de bal hard in de kruising, maar de Jan van Beveren van het Westland plukte hem klemvast(!) uit de kruising. De overwinning was terecht en uitslag had hoger uit kunnen en eigenlijk moeten vallen.

Monster heeft het momentum, het complex, de supportersschare en vele trouwe sponsoren. Alleen ooit hebben diehard fusiestrijders gevochten voor de Aston Villa kleuren in Monster als fanaten van het Engelse voetbal, echter door ambitieloze kledingleveranciers en de kledingcommissie (gelukkig weet ik niet wie er inzit) hebben ze claret and blue ingeruild voor paars en taxikentekenplaatblauw en opdruk van achterkamertje kwaliteit. Een schande voor zo’n bizar gave club.