Robyn Esajas schiet ADO Den Haag O21 naar volgende bekerronde

Het was lekker zonnig toen om drie uur de spelers het veld betraden op sportpark de Aftrap. Zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd op het programma tussen ADO Den Haag O21 en de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. De Eindhovenaren spelen wel twee divisies lager dan de ploeg uit de hofstad maar de Brabanders verbaasden vriend en vijand door in de vorige ronde een overwinning te boeken.

Gewaarschuwd

De Hagenaars waren dus gewaarschuwd. Beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden maar de thuisploeg was duidelijk de boevenliggende partij en wist hier en daar wat kansjes te creëren. Na zestien minuten spelen belandde de bal op de paal van de Eindhovenaren.

Rafaël Struick

Rafaël Struick, net terug uit Indonesië waar hij een interland had afgewerkt, schoot de bal vanaf de vijf meter lijn in het doel maar de treffer werd alsnog afgekeurd vanwege buitenspel zodat de stand nog steeds dubbelblank was.

Meer pogingen

Een paar minuten later probeerde Joey Brandt het van afstand maar de keeper had geen moeite om de bal uit z’n doel te houden. Nog geen minuut later liet Struick zien wat hij in z’n mars heeft en legde twee verdedigers in de luren waarbij hij de bal opwipte en hij vervolgens zijn inzet helaas net voorlangs zag gaan. Deze actie verdiende zeker meer. Een kleine tien minuten later kreeg de thuisploeg maarliefst vier corners achter elkaar maar echte kansen leverde dat niet op.

Weergoden

Inmiddels waren de weergoden flink bezig. Het goot enorm en de meeuwen konden bijna het veld in bezit nemen om een potje te gaan badderen.

Finn de Bruin

Een paar minuten voor rust was het Finn de Bruin die een vrije trap mocht nemen op zo’n twintig  meter voor het doel. De Bruin ging zoals altijd vastberaden achter de bal staan maar de keeper van de bezoekers bokste de bal met enig fortuin weg.

Met een 0-0 stand begonnen de ploegen aan de tweede helft. Deze helft leverde nou niet het meest spectaculaire potje voetbal uit de geschiedenis op. Hier en daar werden er van beide kanten vervelende overtredingen gemaakt en ook werd er af en toe commentaar op de leiding gegeven.

Haags kwartiertje

Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje kwam ADO uit een corner bijna op 1-0 maar het schot van een van de aanvallers ging net naast. De bezoekers slaagden erin nog een paar ballen te veroveren maar kwamen nog nauwelijks over de middenlijn.  Het leek erop dat er in de reguliere speeltijd niet gescoord zou worden en het publiek, dat zware stortbuien en een dramatische tweede  helft voor de kiezen had gekregen, de grote verliezer zou zijn.

Robyn Esajas

Drie minuten voor tijd viel dan toch nog de bevrijdende goal voor de Zuiderparkbewoners.  Robyn Esajas, die al eerder zijn debuut in de keuken kampioen divisie tegen De Graafschap had gemaakt en toen een paar grote kansen had gemist, deed dat nu niet. Hij haalde hard uit en trof doel waarmee hij de Hagenaars naar de volgende ronde schoot (1 – 0).

Geen slotoffensief

Van de bezoekers  zou je verwachten dat ze alles of niets zouden gaan spelen maar de ploeg uit Brabant deed het verrassend rustig aan waardoor de thuisploeg niet meer in de problemen kwam. Na 93 minuten klonk het eindsignaal en het team van trainer Giovanni Franken had zich door deze nipte overwinning geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker.

Redactie: Dylan de Hoogh
Foto’s en video’s: Dylan de Hoogh