RKAVV verliest opnieuw

LEIDSCHENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: during the Team Presentation of RKAVV 2023-2024 at Sportpark Kastelenring on September 5, 2023 in Leidschendam, Netherlands (Photo by Hans van der Valk/Orange Pictures)

De thuisploeg speelde voornamelijk tegen zichzelf en verloor met 2-3 van Heerjansdam.

Op de Kastelenring begonnen de mannen van Peter Klomp geconcentreerd aan de wedstrijd met veel balbezit en druk naar voren. In de 22ste minuut kopte Remco Overdevest de bal knap binnen na een mooie voorzet van Xavier Akinrinbola. Niet veel later leidde onachtzaamheid in de verdediging van RKAVV tot de gelijkmaker van de bezoekers. Tot het rustsignaal speelde RKAVV onrustig resulterend in veel balverlies en een aantal kansjes voor Heerjansdam.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders en kwam RKAVV niet in haar spel. Toch werd het 2-1 voor de thuisploeg toen topscorer Remco Overdevest een terugspeelbal op de keeper onderschepte en beheerst binnenschoot. Lang kon RKAVV niet genieten van de voorsprong, omdat Heerjansdam meteen hierna de gelijkmaker binnenschoot (2-2). Niet veel daarna kwam Heerjansdam zelfs op een 2-3 voorsprong na een aanval vanaf rechts. RKAVV verloor daarmee terecht van een gretiger Heerjansdam.

Redactie: Do Horta