RKAVV vecht zich terug uit een verloren positie

LEIDSCHENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 5: during the Team Presentation of RKAVV 2023-2024 at Sportpark Kastelenring on September 5, 2023 in Leidschendam, Netherlands (Photo by Hans van der Valk/Orange Pictures)

Op de Kastelenring heeft RKAVV net voor tijd een verdiend punt(1-1) gehaald tegen de koploper. Na een 0-2 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk in blessuretijd 2-2.

De wedstrijd begon met twee afwachtende teams. De thuisploeg probeerde voetballend naar voren te spelen en de tegenstander deed het met lange ballen en de snelheid van de buitenspelers. Toch was het RKAVV dat de betere momenten had voor het doel van ASWH. Na veertig minuten was er dan toch nog een moment van onachtzaamheid bij een vrije trap van ASWH. Aanvoerder Edon Fetahi, met een RKAVV verleden, kreeg de bal toevallig voor zijn voeten en rondde beheerst af (0-1). Even later verdubbelde ASWH de marge tot 0-2 door wederom een misverstand achterin.

In de rust is waarschijnlijk het nodige gezegd in de kleedkamer, want binnen een paar minuten na rust was het Yani Bouras die de aansluitingstreffer (1-2) maakte. RKAVV  gaf weinig weg en ASWH speelde vooral op de omschakeling, echter zonder gevaar te stichten. In blessuretijd kreeg RKAVV loon na werken: een corner werd door Yani Bouras doorgekopt en het het was Remco Overdevest die de bal langs de keeper schoot (2-2).