Quick Steps na moeizame start te sterk voor Toofan

Verrassend genoeg nam Toofan een 0-1 voorsprong bij Quick Steps. De ploeg van Ronald Freen kreeg kansen genoeg maar wist in de beginfase er niets mee te doen. Vlak voor rust maakte Marcel van der Spek de 1-1 en dat bleek de basis voor een goede 2e helft.

Aanvoerder Stan van den Berg was weer terug in het team en hij maakte vlak na rust de 2-1 met een fraaie kopbal. Met het inbrengen van Jesse Gilesse werd de wedstrijd beslist, hij maakte in korte tijd de 3-1 en 4-1. Er was nog een VAR moment waar de scheidsrechter niets mee kon doen zei hij na de wedstrijd tegen de huisfotograaf van Quick Steps, die kon namelijk aantonen dat een bal niet over de achterlijn was geweest maar volgens de grensrechter wel. Hierdoor werd een penalty voor QS teruggedraaid door de prima fluitende scheidsrechter.

Beide teams eindigden de wedstrijd met 10 spelers nadat er tweemaal een rode kaart werd uitgedeeld.