Quick Steps kan het niet bolwerken tegen Houtwijk

19 november 2023 bestaat Quick Steps 90 jaar. De bezoekers, sv Houtwijk, zijn 3 jaar eerder opgericht. Beide verenigingen waren van oudsher R.K. clubs en v/h RKSV RAVA na twee fusies met TEDO en later  PEC Den – Haag  zijn het de Sportverenigingen uit Rustenburg en Houtwijk.

Bing Kappenburg (Quick Steps) en Dries Weber (RAVA) waren voetbaldieren pur sang, die de barricaden op gingen bij de H.V.B. Als wij binnen komen lopen aan de Nijkerklaan, je ziet het bordje Bing Kappenburg plein` For ever Quick – Steps`, dan denk je aan de veel te vroeg overleden Ere – Voorzitter van Quick – Steps en RAVA`s secretaris en Ere – lid Dries Weber. Over 10 jaar wordt er in deze regio nog gepraat, over beide voetbaliconen. Die veel hebben gedaan voor het Haags amateurvoetbal, en in het bijzonder voor hun eigen clubs genoeg hebben betekend.

Wedstrijdverloop

Beide clubs willen hun blazoen zuiveren na grote nederlagen afgelopen weekend. De eerste corner werd door Houtwijk genomen, maar daar werd voor de goal geen succes mee geboekt. Een vrije bal en doelpoging van Houtwijk, ging over de goal van Quick Steps doelman Ed Bakker. Beide ploegen zijn duidelijk nog op zoek, via welke zijde van het veld kunnen zij gevaarlijk kunnen worden. We zien in deze periode geen flitsend voetbal. Wel viel ons op dat Houtwijk veel via linkerspits Nick Saide aan de opbouw richting het andere doel ging spelen. Een doelpunt zou deze wedstrijd kunnen openbreken, voor het niet in grote getale opgekomen aantal toeschouwers zou dat leuk zijn. Maar in het zonnetje, is het fijn vertoeven.

Maar ook Quick Steps liet ineens van zich horen. Een prachtige kopbal van Stan van de Berg op de aluminium lat, verraste bijna Houtwijk keeper Jeffrey Bosman. De beste kans op een voorsprong was dus wel voor Quick Steps, dat speelde met een paar behendige spelers. Toch scoort Quick Steps de eerste goal, maar die werd wegens hinderlijk buitenspel afgekeurd.

Houtwijk was voor rust voetballend meer aan de bal, maar het bleef opletten met de tegenstoten van het Quick Steps team.  Maar stiekem kwam Houtwijk op slag van rust op een voorsprong. De maker was Jesse Janse: 0 – 1. Toen floot de beste man van het veld, KNVB – Scheidsrechter Luuk van Dijk uit Amsterdam, voor het rustsignaal.

Tweede helft

Gaat Houtwijk na rust weer snel die kleine voorsprong uitbouwen, ja dat gaan ze. Mitchel Sips was de maker. Na een mooie 1 – 2 combinatie, op gezet via de linkerkant van het veld, was het weer raak: 0 – 2. Even later komt de spits van Quick Steps vrij te staan voor Houtwijk keeper Bosman, maar hij schiet de bal keihard naast het doel van de mannen van Jan Kloor. En Quick – Steps kreeg steeds minder vat op het middenveld van Houtwijk, dat schakelde na rust over in een hogere versnelling richting het doel van Quick Steps. Al vrij snel gooit Houtwijk de wedstrijd  helemaal op slot. Door twee keer kort achter elkaar te scoren. Reduan Boutesqout:  0 – 3. En Nick Brouwer mocht een terecht toegekende penalty benutten en maakte het karwei netjes af: 0 – 4.

Slotfase

Houtwijk neemt deze laatste KNVB – beker winst in de pocket mee naar Houtwijk. In dit zeer sportieve duel tikt Houtwijk keeper Jeffrey Bosman nog een gevaarlijk schot van de Quick Steps spits over de lat tot corner. Maar toch maakte vlak voor tijd Quick Steps een meer dan verdiende ere treffer: 1 – 4. Gemaakt door Bas van Duivenvoorde. Over het geheel genomen had Quick Steps naast wat kansen, het geluk niet aan haar zijde. Houtwijk was wel weer aan de bal meer in balbezit en de betere en fittere ploeg als je vier goals maakt, dat wel pas na rust het team van Quick Steps op de knieën kreeg.

Hoofdtrainer Jan Kloor gaf na afloop aan: “wij zijn er klaar voor”. Na de oorwassing een week geleden bij Vredenburch, is het zeker een mooie opsteker deze overwinning. En wij missen toch nog wat spelers. Maar elke volgende wedstrijd staat op zichzelf, het is wel de competitie opening van het seizoen 2023 – 2024.

Zaterdag 23 september Houtwijk – Erasmus aanvang 14.30 uur.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten