PGS/Vogel zakt de eerste helft door de ondergrens en verliest van Erasmus

De volgende horde van PGS was afgelopen zaterdag Erasmus. Zij verloren vorige week met grote cijfers van Loosduinen en PGS had met wat fortuin gewonnen bij Duno. Erasmus is voor PGS al jaren een hele stugge ploeg om tegen te spelen en daar wordt nauwelijks van gewonnen. Vorig jaar werd het twee keer gelijk.

Dan de wedstrijd zelf. PGS leek niet eens zo slecht te beginnen. Het was wat gezapig, maar PGS kreeg wel kansen. Glenn Plum kreeg in de eerste 10 minuten twee hele grote kansen. De eerste kreeg de spits niet lekker mee waardoor een schot uitbleef, maar en de twee spatte uiteen tegen de lat. Hierin zat het niet. Uit de counter van deze tweede grote kans kwam plots Erasmus op voorsprong. Waar de grensrechter voor buitenspel had gevlagd, vond de scheidsrechter van niet en kon de spits van Erasmus de bal knap binnen werken. De restverdediging van PGS stond niet goed, de afstanden waren te groot en misschien wel de absolute wil om om te schakelen was er niet. Waar je eigenlijk op 1-0 moet komen, stond je ineens 1-0 achter. Dit was echter geen reden tot paniek. PGS heeft aangetoond vaker uit geslagen positie terug te kunnen komen. Vlak na de 1-0 was het dan ook weer Glenn Plum die uit een prachtige voorzet de bal niet achter de keeper van Erasmus kon koppen.

Tot overmaat van ramp ging het daarna mis in de opbouw. De zo goed aan de bal zijnde keeper Vladyslav Brytkovskyy kreeg ruzie met de bal en schoof de bal in de voeten van de spits van Erasmus. Met een leeg doel voor zich was dit appeltje eitje, 0-2. PGS bleef de ploeg met de bal, maar echte scherpte mistte. Vlak voor rust werd het dan ook nog 0-3. Een voorzet kon binnen worden gekopt door de rechtsbuiten van Erasmus. PGS stond de eerste seizoenshelft bekend als de ploeg die bijna geen doelpunten tegen kreeg en nu lagen er in één helft drie in het netje. Misschien moet dit een keer in het seizoen gebeuren en is dit de wake up call naar een nog mooiere tweede seizoenshelft. In de rust werden alle koppen nog eens bij elkaar te steken. PGS kan makkelijk scoren en dus was de wedstrijd nog niet verloren. Zo bleek ook na rust. Een stel leeuwen kwam het veld op en binnen 5 minuten was het 2-3. Allereerst kon een mooie aanval worden binnen gewerkt door Stanislav Skybitskyi.

Daarna weer een mooie aanval waar de laatste verdediger van Erasmus een voorzet van Rik van de Graaf in eigen doel werkte.

PGS had het gevoel erover heen te klappen. Maar Erasmus was geslepen en was het tempo er goed aan het uithalen. De wedstrijd werd in slaap gesust en lag vaker stil dan de bal rolde. En dan ineens toch weer die counter van Erasmus, waar ze ineens die 2-4 uit maken. Dat was de dreun voor PGS en die kwamen ze helemaal niet meer te boven. Simpelweg de goals te makkelijk weggegeven. Een offday en hopelijk een wake up call, want tegen Duno was het ook al niet om over naar huis te schrijven. Volgende week wacht Loosduinen, die aan een goede reeks bezig zijn.