ODB slaat in slotfase hard toe tegen Houtwijk

Houtwijk begon scherp aan de wedstrijd en gaf in de eerste minuut direct haar visitekaartje af. Robbie Boere tikte de 0 – 1 binnen en de toon voor deze wedstrijd was gezet. ODB zat echter niet bij de pakken neer en ging vol in de aanval. Een van de aanvallen werd onreglementair gestopt en de strafschop die dat opleverde werd door Nicky Keus van ODB benut. Onhoudbaar voor Houtwijk doelman Jeroen Everitz. Niet lang daarna was er een Een duur misverstand in de verdediging bij Houtwijk waarvan Wesley Perquin kon profiteren. Een cadeautje dat gretig werd uitgepakt, 2–1 door een prachtige lob.

Het tempo van doelpunten lag hoog en dat zou ook niet stoppen. ODB was wat sterker endrong Houtwijk terug echter bij een snelle uitval via de rechterkant scoorde Robbie Boere zijn 2e treffer 2 – 2. Voor beide ploeg gold dat het voetbal verzorgder was dan een week terug.

Houtwijk kreeg de kans op een 2-3 voorsprong echter schoot de ploeg tegen de paal. Het spel ging op en neer en dan weer ODB dan weer Houtwijk was de bovenliggende partij. Houtwijk had indie fase pech dat Robbie Boere met een bovenbeen blessure uitviel, een tegenvaller voor trainer Kloor.

Even voor rust maakte ODB er Mike Perquin er 3 – 2 van. Houtwijk toonde veerkracht en maakte via Lorenzo Scheffer 3 – 3. Nog was het niet gedaan in de eerste helft en had ODB had vlak de rust het laatste woord. Dennis Wille maakte uit het niets de 4 – 3 terwijl Nick Saidi even daar voor had kunnen en misschien wel moeten scoren.

Tweede helft:

Na rust scoorde Houtwijk weer snel, ODB keeper Benito v.d. Beek liet de bal los en Lesley Kloor maakte gelijk 4 – 4. Het was naast een doelpuntrijk ook een sportief duel waarin beide ploegen kansen hadden op de winst. Houtwijk raakte het houtwerk (inmiddels aluminium) en ODB deelde her en der een speldenprik uit. Houtwijk kreeg nog een tweede tegenvaller te verwerken toen doelman Jeroen Everitz met een heupblessure naar de kant moest. Manuel Bongers nam zijn plaats over.

Het was de vraag of er nog een winnaar kwam in dit leuke duel en de voorhoede van ODB gaf hierop het antwoord. In het laatste kwartier sloeg de ploeg keihardtoe en wist de ploeg van Patrick Demmers nog driemaal te scoren en liep de stand op naar een geflatteerde 7-4.

Voor beide trainers in verdedigend opzicht werk aan de winkel. De cadeautjes die achterin werden gegeven worden namelijk ook in de 4e klasse dankbaar uitgepakt.

KNVB – scheidsrechter  John van Slooten floot een prima wedstrijd. Hij fluit normaal 3e klasse duels op zaterdag. A.s zaterdag 2 september KNVB beker duel Houtwijk – Warmunda aanvang : 14.30. uur.

Redactie: Peter Grootscholten
Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder