ODB maakt gehakt van Sporting Leiden

ODB stelde vorig weekeinde ietwat teleur in de uitwedstrijd tegen Haagse Hout: 2-2. Tegenstander van deze zaterdag, Sporting Leiden, ging vorige week op eigen veld met 1-4 onderuit tegen SEV.

ODB en Sporting Leiden waren de eerste 25 minuten beiden nog wat aan het aftasten. Hierna wist ODB tweemaal in korte tijd achter elkaar te scoren. Dennis Wille en Nicky Keus zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Nog voor de thee maakten de gasten de aansluitingstreffer: 2-1.

In de tweede helft liep ODB totaal over Sporting Leiden heen. Doelpunten van Nicky Keus (2), Desley Zwiers, Wesley Perquin en Jordi de Jager bepaalden de eindstand op maar liefst 7-1.

SEV won op eigen veld met 3-1 van Haagse Hout. Waardoor ODB nu tweede staat achter koploper SEV. ODB kan nog poulewinnaar worden. Dan moet er volgende week zaterdag, 16 september, afgerekend worden met SEV. Het duel op Sportpark Albarda begint om 12.15 uur.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder

Later binnengekomen verslag vanuit ODB:

“ODB begint langzaam vorm te krijgen”

Na een wat wisselende voorbereiding en afgelopen Zaterdag een wat teleurstellend resultaat tegen Haagse Hout moesten de mannen van Patrick Demmers aantreden tegen Sporting Leiden ook een ploeg dat uitkomt in de 4e klasse. Al in de voorbereiding was te zien dat we er in kwaliteit op vooruit  zijn gegaan, nu is het de zaak om de  juiste samenstelling te vinden. Voor de technische staf een luxe probleem, alleen kan je er bij de aftrap  maar 11 opstellen en daar ligt nu juist de uitdaging. Sportieve concurrentie is gezond zo denken de meeste toeschouwers en voetbal liefhebbers maar voor spelers ligt dit anders. Veel spelers vinden dat ze in het eerste team horen en kunnen moeilijk met tegenslagen omgaan in deze tijd. Gelukkig is de homogeniteit bij  ODB altijd hoog eenmaal verbonden aan de club vind je altijd wel je draai.

In een redelijk goede eerste helft kwamen we in de 29 minuut op voorsprong door Dennis Wille met een intelligent hoogstandje. Kort daarna gaf Nicky Keus zijn visite kaartje af en in de 31e minuut  schoot hij ODB naar een veilige 2-0. Toch kwam Sporting Leiden nog terug in de wedstrijd en voor rust werd het geheel onnodig  2-1. ODB controleerde de wedstrijd en het is goed te zien dat langzaam de puzzelstukjes in elkaar vallen.

In de 2e helft was ODB oppermachtig, Nicky maakte in de 56e en 66e minuut zijn hattrick compleet. Er was in die periode maar een ploeg die voetbalde en de aanvalsgolven bleven maar aanhouden op het doel van onze tegenstander. Ook Sporting Leiden werd een aantal keer gevaarlijk maar Bebeto v/d Beek stond steeds op de goede plek en gaf op de juiste momenten de rust die een aanvallend team nodig heeft. ODB liep uit naar een 7-1 overwinning, Desley  Zwiers  zorgde voor de 5-1, Wesley Perquin  maakte nummer 6 en Jordy de Jager bepaalde de eindstand op 7-1.

Uiteraard maakt een zwaluw nog geen mooie zomer maar de progressie is duidelijk te zien in het team van ODB. Als iedereen accepteert dat successen alleen met een brede selectie behaald kunnen worden komt het wel goed met de puzzel. Volgende week de ontknoping tegen SEV in deze beker competitie, de wedstrijd zal op een ongewoon tijdstip worden gespeeld om 12:15 uur wel thuis.

Redactie: Hannes de Pauw