ODB doet wat het moet doen

ODB  moet in zijn laatste 4 wedstrijden er nog alles uithalen om de nacompetitie te ontlopen. Om helemaal veilig te zijn  moeten er minimaal nog 9 punten gehaald worden in deze fietscompetitie. Zeker gezien de aankomende wedstrijden van onze tegenstanders, die op papier relatief een makkelijker programma blijken te hebben. Vandaag de eerste finale van vier tegen Erasmus. In de eerdere ontmoeting op 3 december werd  nog een verdienstelijke 2-1 overwinning geboekt. Patrick Demmers kon vandaag  beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Uiteraard is het een utopie om het hele jaar iedere speler te kunnen opstellen ook onze tegenstanders hebben hier last van. Maar in veel gevallen bepaalt de breedte van je selectie of je net dat beetje geluk kunt afdwingen die je 90 minuten nodig hebt. ODB begon goed al in de 1e minuut kwamen we op voorsprong door een mooie lob van Milos. Helaas was dat ook zijn laatste actie hij moest al vroeg het veld verlaten na een blessure. Het begin was goed maar daarna liet Erasmus zien waarom het verschil op de ranglijst ten opzichte van ODB 6 punten was in hun voordeel. Erasmus kwam beter in het spel en ODB ging meer achteruit voetballen. ODB liet Erasmus terug in de wedstrijd komen. Een fraai genomen vrije trap van een te grote afstand belanden in het doel van ODB 1 -1. Nog voor rust was het Timo die weer wat rust bracht en de stand weer in het voordeel van ODB bracht.

Na rust een beter spelend ODB de ingevallen Michael maakte er  3-1 van. Na een vervelende overtreding op Desley moest hij ook het veld verlaten tis maar te hopen voor ODB dat het meevalt. Timo bepaalde de eindstand op 4-1  na een fraaie genomen vrije trap. ODB liet de 2e helft zien dat het nog volledig in de race is om de nacompetitie te ontlopen en dat de stand op de ranglijst niet is waar ze horen te staan. Hoewel je met een punten aantal van 30 in de meeste competitie al vrij bent promotie/degradatiewedstrijden. Ook dit geeft wel aan dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en het niveau verschil niet erg groot is in deze poule. Aankomend weekend even rust en dan Zaterdag 13 Mei naar PGS/Vogel de terechte kampioen van deze competitie. ODB zal dan boven zich uit moeten stijgen om daar een verdienstelijk resultaat te behalen. Met een achterstand op Quintus van nog op 1 punt, Erasmus dat op 3 punten staat en 1 punt voorsprong op VCS wordt het een spannend slot in deze competitie ook onze buurman RAS kan zich gaan mengen in de onderlinge strijd. Voor ODB belangrijk om in deze fase de ploeg compleet te houden  en zich goed voorbereiden op dit spannende slot van de competitie.

Redactie: Hannes de Pauw
Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder