Nico Mos in gesprek met Richard Douw: “Ik ga alleen naar een club , als we om de prijzen kunnen spelen”

Richard Douw uiterst links zittend

Door Nico Mos

De amateurcompetitie gaat binnenkort eindelijk haar weg weer vervolgen. Zo ook voor vierdeklasser SV Houtwijk. De club heeft grote ambities en wil daar dit seizoen al een begin mee maken door promotie te bewerkstelligen naar de 3e klas. Trainer Richard Douw praat uitgebreid over het geslaagde trainingskamp en dat een kampioenschap nog lang geen gelopen koers is.

Richard valt direct met de deur in huis v.w.b. het trainingskamp. “We hebben een fantastisch trainingskamp gehad op Gran Canaria. We waren daar met in totaal 44 man dus een ruime groep en dat is fantastisch bevallen met iedere dag volop zon, plezier en gezelligheid. We hebben afgelopen week een oefenwedstrijd gespeeld tegen Forum Sport onder 23 en deze gewonnen met 5-1 en een goede wedstrijd gespeeld. Enige smet is het uitvallen van Sinan Ocal die naar het eruit ziet een zware enkelblessure heeft opgelopen. Ik moet wel zeggen, dat sommige wedstrijden welke we gespeeld hebben, inderdaad een soort bezigheidstherapie waren, maar we mogen niet klagen en kunnen eindelijk weer gaan spelen voor de prijzen, te beginnen aanstaande zaterdag tegen GSC Esdo voor de 1e periode. Mochten we winnen of gelijk spelen dan zijn we winnaar van deze periode en verzekerd van nacompetitie”.

Contract

“Mijn contract loopt nog 2,5 seizoen door bi SV Houtwijk. In Gran Canaria hebben we met elkaar gesproken en vanuit het bestuur, de sponsors en Kees Dieke is aangegeven dat ze graag door willen met deze trainersstaf. Dave Lamens en ik blijken een goede match te zijn voor SV Houtwijk en de prestaties. Dave Lamens zijn contract loopt ook nog door voor de periode, dat ik werkzaam bij Houtwijk zou zijn. Tevens was voor ons belangrijk dat de begeleiding van het 2e elftal zou bijtekenen. De samenwerking met Jan Kloor en Herman Knoppert loopt naar volle tevredenheid en dat bleek ook want ook deze contracten zijn gecontinueerd”. En over het huidige seizoen: “Ik zie Quintus zeker als concurrent, maar zo zijn er wel meer ploegen welke in mijn ogen een rol van betekenis kunnen gaan betekenen dit seizoen”.

Prijzen

“Bij Loosduinen heb ik 5 seizoen heel prettig gewerkt en dit is een hele sociale en mooie vereniging met een trouwe achterban. Bij Houtwijk is dit allemaal wel een stuk kleiner qua achterban, daar word door iedereen hard aangewerkt omdat wat breder te maken. De club maakt grote stappen in de organisatie en ledenaantallen, alleen kost dit wel tijd. Ik ga alleen naar een club als we om de prijzen kunnen spelen, deze keuzes heb ik altijd heel bewust gemaakt. Het instapmoment en de mogelijkheden zijn daarin voor mijn bepalend. Als ze Richard Douw en Dave Lamens aantrekken als trainers dan gebeurt er ook een hoop buiten het voetbal om, waardoor er een sfeer gecreëerd word. Wij zorgen ervoor dat de sfeer optimaal is en dan komen in onze ogen de resultaten vanzelf als logisch gevolg. Die methodiek blijkt te werken op elk niveau en bij elke vereniging”. Voorzichtig vooruitblikkend op volgend seizoen: “Wij hebben een team wat prima zou meedraaien in de middenmoot van de 3e klasse. Echter zijn we met zijn allen erg ambitieus en willen we ook daar hoge ogen gaan gooien. De uitstekende voorwaarden (volledige outfits van NIke, iedere donderdag een maaltijd na de training, trainingskamp Gran Canaria) waar Houtwijk in voorziet trekt ook ambitieuze spelers aan welke mee willen doen aan dit ‘verhaal’. Dus er zullen ongetwijfeld spelers zich aanmelden of benaderd worden”.

Houtwijk jeugd “Houtwijk onder 11 is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Houtwijk onder 18 speelt op divisie niveau dus dat is zeker acceptabel. Ik ben er van overtuigd, dat als wij promoveren dit ook aantrekkingskracht gaat hebben op de jeugd en dat daardoor het niveau nog meer omhoog gaat. Ook alle jeugdleden lopen er keurig bij in Nike kleding en staan onder begeleiding van kundige trainers”. Tot slot over zijn trainingsdiploma: “Ik heb UEFA -B en mag training geven tot en met de 2e klasse. Ik heb alle niveaus van de 1e tot en met de 4e klasse succesvol begeleid maar heb niet de ambities om voor mijn UEFA -A diploma te gaan. We hopen dit hogere niveau met Houtwijk te gaan bereiken en daarin succesvol te zijn”, aldus de ambitieuze Richard Douw.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten