MVV 27 staat in de finale van de Flynth Westland Cup

Door een uitstekende wedstrijdinstelling heeft MVV 27 verdiend de eindstrijd in de 50e editie van de Flynth Westland Cup bereikt. Met een 1-4 overwinning werd het twee klassen hoger uitkomende VELO opzij gezet. Voorafgaande aan het duel had trainer Marcel van Wieren nog gezegd dat het enigszins jammer was dat het seizoen er nagenoeg opzit, want de Maaslanders waren de laatste weken goed op dreef.

In de eindstrijd op zaterdag 10 juni a.s., ’s-middags om 17.00uur, worden de krachten gemeten met de winnaar van het duel FC ’s-Gravenzande – Maasdijk dat op dinsdagavond 30 mei wordt afgewerkt.

MVV 27 startte voortvarend. Binnen vier minuten schoot Rick Zwaard de bal na aangegeven van Harm Voogt op de Wateringse paal en vijf minuten later ondervond het scorebord al een wijziging. Nu was het Rick Zwaard die de bal diep gaf op Lourens van Rooijen die met links binnentikte (0-1).

Het zou een wedstrijd worden met twee ploegen die een voorbeeldige inzet toonden. Het spel golfde op en neer en de defensies kregen meer te doen dan hun misschien wel lief was. Zo schoot VELO-middenvelder Lars van Winden met twee Maaslandse verdedigers in zijn kielzog de bal net voorlangs het doel.

In de 20e minuut verdubbelde MVV 27 de score. Na aangeven door Dennis Louter mocht de mee opgekomen verdediger Bram Scheffers van dichtbij de trekker overhalen (0-2). Ook Loyd Rhijnsburger was dicht bij een treffer. Met veel kracht joeg hij de bal net buiten de verre paal.

De Maaslanders bleven fel en geconcentreerd spelen. Met nog ruim tien minuten voor de rust kon men alweer een treffer vieren. Harm Voogt zorgde voor de assist en Loyd Rhijnsburger kon vlak voor het doel afdrukken (0-3). Wat een weelde, men wist gewoon niet wat men meemaakte in het Maaslandse kamp.

VELO kon niet terugkijken op heel veel mogelijkheden in het eerste bedrijf, maar Vince van Egmond zag even later nog wel zijn schot hard voorlangs gaan.

Het moet gebulderd hebben in de VELO-kleedkamer, want MVV 27 werd direct na de wisseling flink onder druk gezet en de ploeg van trainer Marcel van Wieren moest het nu hebben van de omschakeling. De Wateringers kregen pas in de 63e minuut hun beloning. Roderick Meinema werd in de zestien aangetikt en Rick Das vonniste (1-3).

De wedstrijd werd feller, duels op het randje, maar scheidsrechter Bas Persoon bleef ijzig rustig en liet veel doorgaan. De laatste twintig minuten kwam MVV 27 weer steeds dichter bij het doel van VELO. Zo werd Wijnand van der Schee door de grote uitblinker Michael Berrevoets recht voor de neus van doelman Gino van de Water gezet, maar die hield hem van scoren af. In de tegenaanval deed de Maaslandse doelman Mark van Barneveldt hetzelfde toen Wateringer Roderick Meinema uithaalde.

Met nog tien minuten op de klok brak Michael Berrevoets door de verdediging van VELO heen en kon slechts door de doelman met een overtreding wordt afgeremd. Vanaf de stip bracht Dennis Louter de eindstand op het bord (1-4). Diezelfde schutter loerde al een tijdje op een poging om de met regelmaat ver voor zijn doel staande VELO-doelman te verrassen. Bij een zo’n poging vanaf de middellijn vond hij het doel op enkele meters afstand.

Hiermee kwam een zeer aantrekkelijk duel tot een einde en mocht MVV 27 uitermate trots zijn op zichzelf. Een prima teamprestatie was zojuist neergezet.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Bram Scheffers, Wijnand van der Schee, Thijs de Vast (Bret Rhijnsburger), Cas van der Hoeven, Dennis Louter, Lourens van Rooijen (Samuel de Haas), Rick Zwaard en Loyd Rhijnsburger (Ronald Arkesteijn).