Mazzelstars vrouwen verliest in eigen huis van Drs. Vijfje

Op vrijdag 10 maart weer een thuiswedstrijd voor Mazzelstars tegen Drs. Vijfje! Een strijd tussen de nummers 2 en 3 van Eredivisie poule B. Mazzelstars heeft 2 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Net als de nummer 3 Drs. Vijfje. Alleen heeft de Groningse ploeg 4 punten meer. Dat klinkt misschien gek, maar dat heeft te maken met de nieuwe seizoensopzet KNVB, waardoor je de helft van de punten van de eerste seizoenshelft meeneemt naar de tweede helft die opgedeeld is twee poules.

Van de allereerste wedstrijd tegen Drs Vijfje wisten we nog dat ze super snel van start gingen. Mazzelstars stond toen binnen 5 minuten achter met 3-0. Uiteindelijk werd de wedstrijd 4-1 voor de Groningse ploeg, dat vorig jaar Nederlands kampioen was. Dus we waren gewaarschuwd! En ook tijdens deze wedstrijd ging Drs. Vijfje gelijk snel van start en doordat een speler uit de rug wegliep kon Tessa Peters in de 4de minuut ook de 0-1 maken voor Drs Vijfje. Mazzelstars was wakker! Al snel volgt Mazzelstars met een kans van Paulien Otter. Daarna blijven de kansen over en weer gaan. Romy schiet net naast de kruising. Drs Vijfje mist een grote kans alleen voor het doel. Pass Kirsten Kok kan net niet worden afgemaakt door Ghizlan Abdellaoui. Drs. Vijfje heeft nog een kans na het loslaten van de bal en aan de andere kant een intrap snoeihard van Romy tegengehouden door de keeper en in de rebound krijgt Lizzy van Diepen de bal er net niet in. Met 0-1 gaan we de rust in.

De tweede helft begint en na 4 minuten is het Kirsten Kok die op aangeven van Ghizlan Abdellaoui de 1-1 maakt (’24). Dat smaakt naar meer! Helaas een eigen doelpunt in de 27ste minuut doordat Romy Snell de bal als laatste aanraakt. Nog een minuut later maakt Laura Groen de 1-3 voor Drs. Vijfje. De wedstrijd lijkt gespeeld. Mazzelstars gaat meer druk uitoefenen. Romy Snell heeft nog een mooie kans en schiet wederom net naast de kruising. Ghizlan Abdellaoui en ook Susan v/d Berg komen nog dicht bij het Groningse goal. En dan is het Kirsten Kok die in de 36ste miunuut weer uit dezelfde hoek als de 1-1 een doelpunt maakt en de bal via binnenkant paal erin gaat. Dat brengt de stand op 2-3. In 4 minuten kan er nog veel gebeuren. Helaas aan de verkeerde kan, want nog een geen minuut later scoort Tessa Peters haar tweede doelpunt van de avond en bepaald daarmee de eindstand op 2-4. Groningen kan opgelucht ademhalen en gaat met de punten naar huis. Mazzelstars baalt, maar heeft wel alles aan gedaan om punten te pakken .. Op naar de volgende wedstrijd!

Aankomende vrijdag, 17 maart, speelt Mazzelstars in Zwolle tegen Exstudiantes Zwolle.

Redactie: Mazzelstars