Laakkwartier schiet tekort tegen Blauw Zwart

Met drie winstpunten reisden de Wassenaarders, na een 2-1 winstpartij tevreden huiswaarts. De eerste aanval was voor Laakkwartier. De wedstrijd was nog geen 1 minuut oud of Hamza Boukhari schoot na een schitterende solo de bal over het doel van de Blauw Zwart-doelman Kas Vaneman. Deze twee spelers waren de smaakmakers deze zaterdag op het gezellige voebalcomplex van de Haagse voetbalvereniging Laakkwartier. De sierlijke linkerspits Boukhari excelleerde regelmatig met onnavolgbare solo’s. De echte voetballiefhebbers komen hiervoor naar de wedstijden kijken.

Zijn directe tegenstander Tristan van Deursen, aanvoerder van het 2e elftal van de Blauwen en nu gezien de mutaties al drie wedstrijden ingebracht als volwaardig invaller op de rechtervleugelverdedigingspositie. Zo ook linkervleugelverdediger Jeroen Kusse, ook invallend vanuit het 2e. Van beide spelers zullen de Blauwen nog veel plezier beleven.

De andere speler die bij de Blauwen opviel was doelman Kas Vaneman, die met de week naar een hoger niveau stijgt. Deze middag was hij de man die de gevaarlijke aanvallen van de Rood-Zwarten onder leiding van Hamza en Karam Boukhari constant onschadelijk maakte. Nog geen 2 minuten na de kans van Laakkwartier was het Kaj Kronenburg, jongste veldspeler in het veld, die de Blauwen met een schitterend afstandsschot, met een curve, de Haagse doelman Ruben Liefhebber het nakijken gaf en zo de Blauwen op een 0-1 voorsprong zette. In de positie en de wijze waarop Kronenburg speelt, sterk aan de bal, onnavolgbaar, groot actieradius, lastig te bespelen voor zijn tegenstander, is hij een onmisbare schakel. Belangrijk zijn de incasseringen en verbale reacties onder controle te houden.

Steuntje

In de 39e minuut counterde Blauw Zwart en werd bijgestaan door de arbiter die bij de counter in 1e instantie een buitenspelsituatie van de Blauwen over het hoofd zag. Deze counter eindigde in een overtreding binnen de 16 meter, die door de arbiter met een 11 metertrap werd beloond. Na deze tweede treffer vergaten de Wassenaarders de score op te voeren Zo werd de ruststand van 0-2 bereikt. De 2-0 stand had zondermeer een 0-5 stand of wel een gelijke stand van 5-5 kunnen zijn. De vele kansen, zeker bij de Laakkwartierders werden tenietgedaan door prijs schieten op lat en paal. De andere sta in de weg voor de Hagenaars was uitblinker doelman Kas Vaneman, die ook enige keren op de doellijn werd bijgestaan door een verdediger, die redding bracht. In de 20e minuut moest centrale spits Bastiaan Hendriksen vanwege een blessure zich laten vervangen, door Marnix Dijkhuizen, die de rechterspits positie ging innemen en Bram Smit de centrale positie. Na 8 minuten extra tijd in de eerste helft ging de rust met een 0-2 stand in.

Onder controle

De Blauwen kregen de 2e helft met een gretig Laakkwartier te maken. Met een slagvaardige verdediging in alle linies hielden de mannen van aanvoerder Raymond Vosse prima stand. In de 89e minuut mocht Karam Boukhari een penalty – vanwege een aangeschoten handsbal – de stand op 1-2 brengen. De laatste fase vooral de extra tijd, was hectisch en vergat Laakkwartier de 2-2 binnen te schieten. Christiaan Offerman had de gelijkmaker op zijn pantoffel maar zag zijn inzet vanaf 3 meter naast het doel verdwijnen.

Resumerend:

Blauw Zwart:

In deze afdeling doen de teams weinig voor elkaar onder. Bij de Blauwen blijkt dat sinds de laatste drie wedstrijden de inzet en de passie om te winnen doorslaggevend is. De Blauwen zijn op de goede weg. Vanuit een kansloze laatste positie is de weg omhoog ingeslagen. Met de juiste instelling zal de weg voor de 3e periode openliggen. Belangrijk is dat de instelling in de laatste 8 wedstijden niet verzaakt mag worden. Nog 8 wedstrijden winnen en de nacompetitie voor promotie is binnen.

Laakkwartier:

Ook vandaag geen geluk met de afwerking. Met twee fantastische smaakmakers, Hamza en Karam Boukhari, in het elftal, die onder hun niveau acteren, moet het tij snel voor de Rood Zwarten keren om buiten de gevarenzone te komen.

Met nog 8 wedstrijden – 3e periode – te gaan zal de spanning tot aan de laatste wedstrijd in deze afdeling aanwezig blijven. Beide teams spelen a.s. zaterdag tegen mede degradatiekandidaten, Laakkwartier uit naar Full Speed en Blauw Zwart, nu na 3 wedstrijden winst, thuis tegen Concordia. In beide wedstrijden zullen de teams volledig 90 minuten aan de bak moeten en mogen dus absoluut niet verzaken. Succes!