HVC’10 en Sportclub Monster spelen gelijk in oefenduel

De derby die helaas niet voor het echie gespeeld wordt!!

We mochten weer….de feestdagen gehad…. IKEA ook gezien. Het Hollandse winterweer deerde het ruime aantal aanwezige supporters niet om voor deze Westlandse duinen Derby met een hoog ons kent ons gehalte  naar het sfeervolle sportpark “de Rondgang” te komen.

De teams begonnen in basis opstellingen en aan beide zijden met goed combinatievoetbal, direct wat kansje over en weer. Een inzet van Kyrill Sluttskyy gaat voorlangs en een tekorte terugspeelbal met de borst van Keke Stam wordt bijna door Van den Bos ingetikt maar WillemJan Broch werkt deze keurig tot corner. Een mooie Monsterse aanval steek – wippertje van Youri Riepe op Vince Franken welke goed voorzet en waarbij Jurgen Warbout een teenlengte tekort komt om te scoren. In de 30ste minuut een lange bal van achteruit draait op de middellijn Dave Kram zijn kont in het lichaam van Bo Olsthoorn, hierdoor ontstaat een vrije doortocht naar het Monsterse goal. Echter Bo Olsthoorn tikt hem subtiel aan. De Scheidsrechter heeft een goede oplossing, laat Bo Olsthoorn wisselen en laat monster met 11 man verder spelen (blijft een oefenwedstrijd ) . Deze scheidsrechter tevens HVC ’10 voorzitter leidde deze  sportieve wedstrijd foutloos. In de rust werden alle bezoekers in het gezellige clubhuis heerlijke bitterballen aangeboden, toppie!!! De tweede helft was nog geen 5 minuten oud of na laconiek verdedigen kon Jorno Reurink de bal langs keeper Jacob Elzakkers tikken, echter de bal kwam via  binnenkantpaal in de handen van de keeper. Even later was het wel raak. Een afstandsschot van Badhr ?? werd door aanstormend keepertalent Jacob Elzakkers niet goed verwerkt zodat de inlopende Boy de Zomer de 1-0 kon binnen tikken. Kyrill Slustkyy speelde zich vrij van zijn bewaker en met zijn voorzet kwam nu Jordi van Maanen een schoenlengte tekort. Beide teams wisselden veelvuldig maar het voetbal bleef verzorgd. Monster blijft drukken en Jelle van der Arend ( de kleinere ) geeft hoge boogbal op links, waar een HVC supporter zei dat is geen Beckenbauertje, maar deze Tom Beugelsdijk bal was perfect op maat op de vrijstaande jarige Youri Riepe die vervolgens een maatbal op Tijmen van der Arend gaf en met een mooie knikkopbal keeper Kenny Lipman het nakijken gaf. De 1-1 was een feit. De ingevallen Jan Verduyn liet zien waarom hij zo populair is bij de aanhang, schermde met zijn sterke lichaam de bal van een paar HVC ’10 spelers en schoot deze met curve in de rechterhoek maar de keeper redde bekwaam. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijke stand, een terechte uitslag en het schrijvend geweten van HVC’10 jammerde dat door hun onnodige degradatie het zo jammer is dat deze Westlandse “Ons kent Ons” derby niet voor het echie gespeeld wordt, dit wordt door alle gelederen van Monster beaamd.

Redactie: Rob de Groot