Huldiging Nick van der Kraan en Ricardo van der Zijdendinsdag 5 december 2023

  Afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen VV Wippolder (1-1) vonden er huldigingen plaats. Eerste elftalpelers Nick van der Kraan en Ricardo van der Zijden werden door voorzitter Erwin van der Mark en Bestuurslid TC Bovenbouw Marcel Bruggeling in bijzijn van familie en vrienden in het zonnetje gezet voor meer dan 100 wedstrijden in onze hoofdmacht.

  Beide spelers zijn toonaangevend voor hoe je met wilskracht en hard werken dit jubilieum kunt bereiken. Zowel Nick als Ricardo zijn naast het voetbalveld ook regelmatig te vinden in het krachthonk om iets extra’s te doen voor hun ontwikkeling als speler. Een mentaliteit die gelukkig haaks staat op de “ballen-dopjes-hesjes”-mentaliteit waar we bij S.V. Honselersdijk afscheid van hebben genomen.

  Ricardo van der Zijden
  Ricardo heeft inmiddels alweer 144 wedstrijden op zijn naam staan! Na zijn overstap van VV Naaldwijk had Ricardo een lastig seizoen in de JO19-1. Eenmaal in de selectie maakte hij onder hoofdtrainer Piet Boon zijn competitiedebuut op 21-2-2015 in de competitiewedstrijd tegen Ariston ’80 welke met 6-1 werd gewonnen.

  In het seizoen 2015-2016 had Ricardo als basisspeler een belangrijke bijdrage aan de promotie naar de 2de klasse. Op 11-6-2016 was voor de promotie wedstrijd bij en tegen KMD een 0-0 genoeg om promotie af te dwingen. In het seizoen van de promotie naar de 1ste klasse leverde de verdediger ook een belangrijke bijdrage. Met Ricardo als invaller werd met de historische wedstrijd tegen AV Sparta promotie afgedwongen naar de 1ste klasse.

  De 100ste wedstrijd was de eerste oefenwedstrijd in het seizoen 2018-2019 tegen de zaterdagafdeling RKVV Westlandia en inmiddels staat de teller alweer op 143 wedstrijden!

  Nick van der Kraan
  Toenmalig hoofdtrainer Piet Boon liet Nick gelijktijdig met Brain Valstar debuteren tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen VV BMT (1-2) op 8-9-2018. Nick heeft langzaamaan een vaste plek in ons 1ste elftal bemachtigd. Een voorbeeld voor jonge spelers die eerst in een tweede elftal moeten wennen aan het senioren voetbal om uiteindelijk in het 1ste elftal te komen.

  Nick maakte als speler alweer tweemaal nacompetitie mee voor promotie naar de 4de divisie. In het seizoen 2018-2019 werd met Nick als invaller verloren van V.V. Sliedrecht in de 1ste ronde. Als basisspeler bereikte Nick het hoogste haalbare tot nu toe in de clubgeschiedenis. In het seizoen 2021-2022 bereikte S.V. Honselersdijk onder leiding van hoofdtrainer André Lourens de halve finale. Met opheven hoofd werden de oranjehemden uitgeschakeld door toenmalig 4de divisionist het Gelderse Doorwerth. Een succes wat naar meer smaakt!

  Beide heren willen we via deze weg nogmaals feliciteren en op naar de 250!

  Tekst: Marcel Bruggeling

  Deel dit artikel met anderen:

  Laatste berichten