GDA pakt met 10 man toch nog een punt bij Quick

Zaterdag 25 november moest GDA voor een uitduel naar Quick, het duel werd pas om 18.00 uur, aanvangstijd van de thuisduels van de Haantjes, gespeeld. Vooraf aan de wedstrijd was er een minuut stilte wegens het overlijden van Hielke Zuidwijk, Hielke kwam voort uit de familie Zuidwijk waar Toos en Frans ook vele decennia hun inbreng bij de club hadden. Bij GDA herinneren wij Hielke Zuidwijk als een fijn persoon die door zijn ouders Toos en Frans die hun kinderen al vroeg bij hun GDA lieten voetballen of beter gezegd in het geval van Hielke liet keepen, Hielke maakte ook jarenlang de opmars van GDA zondag mee. De indrukwekkende minuut stilte hakte er wel weer in voor de vele GDA vrienden die bij deze wedstrijd aanwezig waren.

GDA begon goed aan het duel op Nieuw Hanenburg en de eerste kansen waren voor de bezoekers maar het laatste zetje richting doel kon niet worden gegeven. Quick kwam ook heel dichtbij een openingstreffer door een voorzet die door iedereen gemist werd en naast GDA doelman Alessandro Visser op de paal belandde. Na 10 minuten kwam er een diepe bal van Quick waar GDA captain Dennis Lubout, door de wind, de bal verkeerd inschatte en na twee keer een stuit kwam de Quick aanvaller in balbezit, Lubout zette zijn verdedigende actie in waarbij de Quick speler ten val kwam. De dienstdoende arbiter beoordeelde het als een doorgebroken speler en toonde Lubout meteen de rode kaart. Dus moest GDA al vroeg in de wedstrijd met 10 man verder. Quick werd, door de numerieke meerderheid, in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij maar ook GDA bleef gevaarlijk met hun aanvallen. Stephen de Ruiter mocht één op één met de Quick doelman uitvechten waar de doelman als winnaar uitkwam.

In de tussentijd hield Alessandro Visser zijn ploeg op de been met twee uitstekende reddingen van heel dichtbij. Na weer een uitval van GDA waar Stephen de Ruiter samen met Noa Schoenmaker de bal voor het afwerken hadden bleef het toch 0-0.  Vlak voor rust kreeg Quick een vrije trap op twintig meter van het GDA doel, de bal verdween langs de muur en ook langs Visser in het doel 1-0.

GDA kwam na de rust beter uit de kleedkamer en een aanval die bij Dennis Heemskerk begon schoot Noa Schoenmaker in kansrijke positie over het Quick doel. In de 52e minuut mocht Nick Selier een tweede corner binnen korte tijd nemen en Dennis Heemskerk kopte keurig in de verre hoek de 1-1 binnen. Tien minuten later kopte Stephen de Ruiter net naast het Quick doel. De wedstrijd golfde op en neer en was het aanzien meer dan waard, een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg weer op voorsprong, de linksbuiten mocht doorgaan en schoot diagonaal de bal in de verre hoek 2-1. Een paar minuten later kwam GDA weer op gelijke hoogte. Noa Schoenmaker werd onreglementair gestuit maar de bal rolde door en de ingevallen Gökmen Coban schoot de 2-2 van dichtbij binnen. In de laatste minuten steeg de amusementswaarde naar een absoluut hoogtepunt, GDA kreeg daarin wel vier heel goede kansen maar ook Quick kon de wedstrijd in hun voordeel beslissen door de kansen die het kreeg te benutten. Derhalve eindigde het duel in een terecht 2-2 gelijkspel, voor GDA een matig resultaat want daar waar de Loosduiners met twaalf punten uit de eerste vier duels prima begonnen zijn er uit de volgende vier duels maar drie punten behaald en heeft het de koppositie moeten laten aan ODB.

En laat ODB nou net de volgende tegenstander van de Loosduiners zijn die aanstaande zaterdag op Sportpark Madestein als koploper aan de aftrap staan. Al met al een heel leuk affiche van de nummer twee tegen de nummer één van de huidige stand, wij hopen op een fijne wedstrijd met een gezonde dosis strijd. Tot zaterdag 14.30 uur.