Futsal thriller beslist in 7 tellen. ‘Lucky’ Vijfje wint in extremis! Strijdend ZVV Den Haag mist mazzel en eredivisiewaardige arbitrage…!

GRONINGEN – ZVV Den Haag startte vanaf minuut 1 zeer voortvarend en speelde haar eigen spel. Het zette Vijfje klem trok het spel naar zich toe. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 0-1 op het scorebord kwam.

Na lang blessureleed kon Sabrina Pufflijk weer eens haar opwachting maken in de Haagse hoofdmacht. De futsal bekwame Bussumse in Haagse dienst toonde over veel futsal moves en skills te beschikken. Na amper 7 minuten spelen in de eerste helft zette zij met een knap en bekeken schot ZVV Den Haag op een 0-1 voorsprong. Wat een rentree!

Na 10 minuten spelen was het Vijfje dat onverwacht langszij kwam, 1-1 maar ZVV Den Haag herpakte zich snel en het was Priscilla Mesker die haar uitblinkende vorm nog meer cachet gaf. Haar linker ‘lethal weapon’ deed de Groningse netten trillen, 1-2. Opvallend waren ook de arbitrale dwalingen die over de gehele wedstrijd voor beide partijen een doorn in het oog waren en niet bevorderlijk was voor het verloop van de wedstrijd.

Met die nipte 1-2 voorsprong zocht ZVV Den Haag één van de ACLO kleedkamers op. Saillant detail: Er was voor de ‘dolende’ bezoekers helemaal geen vaste kleedkamer beschikbaar en/of gereserveerd! (KNVB?)

Tot op het laatst bleef het heel erg spannend. Het publiek smulde van een exciting futsal thriller! Een ‘overall’ verdiende 2-2 was voor ZVV Den Haag in de maak. Er leek niets aan de hand. En toch weer wel. Vanaf de start van de tweede helft moest de Groningse studentenploeg wel. De Haagse ploeg had Vijfje notabene op een 1-2 achterstand gezet. En volkomen verdiend!

Tacticus

ZVV Den Haag had de thuisploeg futsal les gegeven, zeker in de gehele eerste helft en het ging dan ook met een verdiende 1-2 voorsprong de rust in. Tacticus Havermans gaf zijn ploeg in de rust een extra alert mee om de tweede helft goed te doorstaan. Het zeer talentvol en sterk Vijfje zou vol gas gaan in de tweede episode van de futsal thriller.

Futsal Alert

Zijn extra futsal alert had een zeer voorspellende karakter en een doemscenario kwam helaas uit. ZVV Den Haag deinsde noodgedwongen achteruit. De gevaarlijke aanvalsgolven kregen met de minuut in de 2e part een steeds terugkomende karakter. Het werd ‘koopavond’ in de Haagse defensie. De 2-2 viel al heel snel na het beginsignaal van de laatste 20 minuten.

Mesker & Van der Harst

Opvallend was het uitstekende spel van Priscilla Mesker en Ramona van der Harst. Het Haagse verdedigingsduo heerste op alle fronten. Van der Harst gaf uitstekend leiding aan haar wankelende ploeg. De uitblinkende Scheveningse deed dit samen met ex-ADO prof Priscilla Mesker. Zij waren met recht een toonbeeld van Haags onverzettelijkheid en passie. Op alle fronten gaven zij acte de présence! Zelfs op de bank waren zij gefocust op het spel en de wedstrijd!

Halve kracht

Een pech was ook dat topscorer Larissa Boerenstam door een vervelende voetblessure op halve kracht toch ingezet moest worden. Ook raakte de benzine op van de geoliede Haagse futsal machine. Alles hebben ze gegeven maar toch werd de wedstrijd onnodig uit handen gegeven. Het geluk was ook niet aan Haagse zijde. Zeker toen de laatste 7 seconden van de wedstrijd aanbrak.

Climax

De spannende eindfase ontspon zich in een echte futsal thriller van de eerste orde! De aanvalsgolven van Vijfje bereikte haar climax. ZVV Den Haag kwam nog wel met een tegenaanval in de buurt van het Groningse doel. En toen kwam daar het totaal onverwachte moment. Een ‘lucky shot on goal’ dat helaas door miscommunicatie foutief werd beoordeeld! De bal raakte de punt van een Haagse schoen en met een zacht rollertje belandde het projectiel in het doel. Onbereikbaar voor de prima keepende Lisa Franken, 3-2. Direct daarna werd de wedstrijd afgefloten. Vijfje won fortuinlijk in extremis!

Illusie armer

Het aanvankelijk ijzersterk startende ZVV Den Haag was een illusie armer. Volgende week vrijdag dan maar! Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dan speelt de geelgroene futsal brigade van Havermans & Brand in het altijd knusse Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld tegen het taaie Zeemacht uit het Noord-Hollandse Den Helder.

ZVV Den Haag nog steeds 1e op de ranglijst van poule B. Dan dan weer wel.