Forum Sport doet goede zaken bij FC Skillz

Na de goede overwinning in de bekerwedstrijd thuis tegen Jodan Boys (3-2) ging de selectie van het trainersduo Bas Steffens en Marcel L’Ami met goede hoop naar de uitwedstrijd tegen FC Skilzz dat 1 punt minder had bij aanvang. De wedstrijd werd niet op het natuurgrasveld gespeeld maar op het bijveld met kunstgras. Geen probleem uiteraard, wel koud. Maar ach, het is ook wel eens lekker om te zeggen dat het erg koud is na alle warmterecords deze zomer. Maar dat terzijde.

De wedstrijd begon goed voor Forum Sport. Met een flinke wind in de rug koos Forum Sport voor de aanval. En al in de 10e minuut bracht dat succes. Op een goede assist was het de dit seizoen erg succesvolle Sven Koppenol die hard en zuiver binnenschoot. 0-1. Het leek er even op dat Forum Sport voor meer zou gaan maar het elftal ging wat meer “controlerend voetballen”. Nog wel wat mogelijkheden maar geen grote kansen. Ook niet voor tegenstander FC Skillz.

Na de wisseling van helft waren de verhoudingen wat omgedraaid. FC Skillz zette aan en werd naarmate de 2e helft vorderde steeds gevaarlijker. Onder aanvoering van de supersnelle en goed spelende FC Skillz invaller Mostava  Frederik en de balgoochelaar Yassin Chentouf werd Forum Sport steeds meer in de verdediging gedrukt. Er werd stevig verdedigd maar de gelijkmaker hing in de lucht. Trainer Bas Steffens bracht in de 70e minuut  Pjer Bom in voor Hayden Bergen die vlak daarvoor een gele kaart had gekregen. Een paar minuten later toch de 1-1.  De eerdergenoemde Mostava Frederik wist Forum Sport doelman Petter van Pruijssen te verrassen. 1-1. FC Skilzz rook bloed en ging onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek voluit voor de 2e treffer en de winst. Forum Sport had het moeilijk maar hield op karakter stand, mede door de inbreng van de invallers Storm Kranendonk en Ruben Gyamfi die veel felheid en gif toonden in de duels. Terwijl alle toeschouwers vrede leken te hebben met de 1-1 was het toch Forum Sport dat in de extra tijd de knock-out uitdeelde. In een messcherpe counter werd Pjer Bom vrijgespeeld die de 1-2 binnenschoot.

Wat een ontlading bij spelers en supporters van Forum Sport en een paar minuten later opnieuw toen de goed leidende scheidsrechter Hornes voor het einde floot. Misschien had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven maar er was niemand bij Forum Sport die daar echt mee zat. Forum Sport kon drie belangrijke punten bijschrijven en staat nu aan kop in de spannende 1e klasse C met 17 punten uit 8 wedstrijden. Op 1 punt gevolgd door Honselersdijk en Wippolder.

Aanstaande zaterdag speelt Forum Sport de de thuiswedstrijd tegen Die Haghe. En de duels tegen Die Haghe staan altijd garant voor spektakel! Dat belooft wat!

Redactie: Jean Nederlof