FC Zoetermeer 018 krijgt Sparta-talent Dylan van Wageningen als trainer

Afgelopen week was het rond voor de nieuwe 018 van FC Zoetermeer. De trainer voor komend seizoen wordt Sparta-talent Dylan van Wageningen. 

Zoetermeer, 27 mei 2022

Dylan, een Zoetermeerder pur sang, begon zijn voetbalcarrière bij DSO op 4-jarige leeftijd en werd door Sparta gevraagd om op 10-jarige leeftijd naar Rotterdam te komen. Na 9 seizoenen alle selecties te hebben doorlopen speelde hij afgelopen 2 jaar bij Jong Sparta. Dit seizoen mocht hij zijn debuut maken in het eerste van Sparta en zit bij de Selectie van Sparta 1 van komend seizoen. 

De ambities van Dylan liegen er niet om. Zijn voetbalcarrière staat op nummer 1 maar het trainen van de talentvolle lichting 2005 is een geweldige uitdaging. Op de vraag of hij buiten een talentvolle speler ook een goede trainer is klinkt zijn antwoord “Ik heb heel veel meegemaakt en diverse trainers gehad en als ik mijn training- en tactische ervaringen mag delen aan een groep spelers met dezelfde ambitie die ik ook heb kan het niet mis gaan. Van FC Zoetermeer krijg ik dit vertrouwen en de randzaken worden door de overige staf geregeld. Ik hou me bezig met het voetbal en wil een aanvallend concept laten zien waarbij iedere speler in het seizoen beter kan worden”, aldus de nieuwe trainer van de JO18. 

Op de vraag of hij zijn selectie al compleet heeft geeft hij aan dat hij van Voetbalzaken een mooie groep spelers heeft gekregen maar dat er altijd ruimte is voor nog meer talent. De voorbereiding start voor Dylan officieel op 18 juni bij FC Zoetermeer. 

“Met het aanstellen van Dylan van Wageningen als trainer voor de 018 krijgt deze bovenbouw jeugd nog meer kans om snel aan te sluiten bij de 023-1 wat de springplank moet zijn voor Zaterdag 1”, aldus Peter Nauman van Voetbalzaken.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten