FC Westland wint van hoogvlieger Zeemacht

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag uitstekende zaken gedaan voor lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Nummer 3 van de ranglijst Zeemacht kwam op bezoek in sporthal Hoge Veld en werd met een ruime 7-2 verslagen. De ploeg uit Den Helder leek goed op weg naar een plek in de promotie-degradatie competitie naar de Eredivisie, maar door verlies tegen de Westlanders is de opgave wat lastiger.

De twee ploegen gaven vanaf het begin meteen hoog druk en gunden elkaar geen centimeter. Karam Boukhari opende de score, echter wist Zeemacht binnen de minuut de score weer op 1-1 te zetten. Een fase met kansen over en weer resulteerde uiteindelijk in een 3-1 voorsprong voor de Westlanders na doelpunten van Mo Maatoug en Mo Mouchin. Na rust werd het spelbeeld met name bepaald door FCW. Met goed veldspel wist het constant man-meer-situaties te creëren voor de neus van de Noord-Hollande doelman. Echter wisten de Westlanders deze kansen niet te verzilveren en was het Zeemacht die de bal achter keeper Barry Botman wist te frommelen. Waar FCW dit seizoen meervoudig in dit soort situaties het hoofd niet koel wist te houden, bleef de ploeg van Naïm el Yousfi en Joey Howldar heer en meester en liep het uit naar een 7-2 voorsprong wat tevens ook de eindstand was. Karam Boukhari scoorde tweemaal, Hakim Habibi, Mo Mouchin, Mo Maatoug,Faical Amheye en Mouhsine El Arnouki maakten allen met 1 treffer de 7 vol. 28 april speelt FC Westland haar laatste wedstrijd van het seizoen. In het thuisbasis sporthal Hoge Veld is Scagha’66 om 21:30 de tegenstander, de ploeg uit Schagen zal dan naar waarschijnlijkheid al kampioen zijn. FC Westland hoopt op dat moment al zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Het is dan afhankelijk van OACN Boys uit Spijkenisse die in de komende 2 duels minimaal 1 keer moeten verliezen.