FC Westland pakt zwaar bevochten overwinning tegen CFM/Transito

De zaalvoetballers van FC Westland speelden afgelopen vrijdag een regelrechte clash tussen de nummer 2 en 3 van de eerste divisie B. In Werkendam stond stugge tegenstander CFM/Transito te wachten. Het gat tussen beide teams voor aanvang was 6 punten in het voordeel van de Westlanders. Na een 1-3 ruststand lukte het FC Westland pas in de voorlaatste minuut met 2 doelpunten de eindstand op 2-5 te bepalen.

In een afwachtende beginfase van beide ploegen was het na 10 minuten uiteindelijk de thuisploeg die via een intrap de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Westlandse keeper Barry Botman kon met een knappe redding vervolgens erger voorkomen voor de ploeg van James Dhanai. Signaal voor FC Westland om hoger druk te zetten en CFM had het hier duidelijk lastig mee. Anouar Attal Haoui (2x) en Yassin Irzi zetten orde op zaken en bepaalden de ruststand op 1-3 in het voordeel van FCW.

In de tweede helft kwamen de Westlanders moeilijk voetballend onder de hoge druk van CFM/Transito vandaan. Een onderschepping rond de middenlijn leidde de aansluitingstreffer in voor CFM. Keeper Barry Botman was voor de 2-3, maar zeker na deze treffer, opnieuw goud waard voor de Westlandse ploeg met belangrijke reddingen en hield de voorsprong op het bord. Een rode kaart voor de thuisploeg na een natrappende beweging gaf FCW 2 minuten een man-meer-situatie, welke niet tot doelpunt werd omgezet. Hierdoor bleef de spanning op de ruim gevulde tribunes in sporthal De Crosser voelbaar. Pas in de voorlaatste minuut bevrijdde Anouar Attal Haoui het hard werkende FC Westland met de 2-4. In dezelfde minuut kopte Rafik El Osrouti de eindstand op 2-5.

De heren van FC Westland zullen door deze overwinning volgende week als koploper van de 1e Divisie aantreden in de derby tegen ZVV Den Haag. Er moet echter gezegd worden dat FCW 1 punt meer heeft, maar ook een wedstrijd meer heeft, dan huidig nummer 2 ZVG/Cagemax. Op vrijdag 9 februari wordt er dus thuis in Sporthal Hoge Veld afgetrapt om 21:30 tegen ZVV Den Haag.

Redactie en foto: FC Westland