FC Westland komt 2e helft op stoom bij Bristol Team

De zaalvoetballers van FC Westland hebben op bezoek bij Bristol Team in Bergen op Zoom uitgehaald met een 2-9 overwinning. Na een 1-1 ruststand zette de Westlanders de puntjes op de “I” en voegde opnieuw een overwinning toe aan de ongeslagen status in de Eerste divisie.

De ploeg van James Dhanai had in het grootste deel van de eerste helft de overhand in de wedstrijd, wat uiteindelijk leidde tot de 0-1 door Jabrane El Youssefi na een prachtige zaalvoetbalaanval. Net voor rust verloor FC Westland even de controle wat leidde tot de 1-1, waarna keeper Barry Botman erger voorkwam voor de Westlanders. In de rust hamerde coach James Dhanai en assistent coach Alamai Attal Haoui op de dynamiek in de aanval, het trainersduo vond FCW te statisch en vond ook dat er dodelijker moest worden omgegaan met de kansen. De heren van FC Westland gaven hier gehoor aan, en Bristol Team had in de tweede helft zijn handen vol aan de Westlanders. Het publiek in Bergen op Zoom werd getrakteerd op mooie combinaties en doeltreffende counters wat leidde tot een 1-9 voorsprong voor FCW met nog 4 minuten op de klok. Waar FC Westland dacht aan de 10e goal moest, ondertussen de in het veld gekomen keeper, Houdayfa Boutasgount meerdere malen redding brengen. Helaas wist uiteindelijk toch Bristol Team de eindscore op 2-9 te bepalen, al maakte dat de sfeer bij de Westlanders na afloop er niet minder om. De doelpunten aan Westlandse zijde werden gemaakt door Jabrane El Youssefi, Annouar Attal Haoui en Rafik El Osrouti (allen 2x) De overige drie doelpunten werden verdeeld onder Mo Maatoug, Mouhsine El Arnouki en Mounir Faloun. De komende 2 weken worden uitdagend voor FCW. Komende vrijdag 3 november komt ongeslagen Eredivisionist VNS United voor de beker op bezoek en een week later komt titelconcurrent ZVG Cagemax op bezoek in sporthal Hoge Veld. Aftrap van beide wedstrijden is om 21:30. Zeker de bekerwedstrijd a.s. vrijdag zal een zware dobber worden. VNS United is koploper in de Eredivisie en heeft na 6 wedstrijden de volle 18 punten.

Redactie: FC Westland