FC Westland doet ook goede zaken tegen FC Marlene

Afgelopen vrijdagavond wisten de zaalvoetballers van FC Westland ook tegen het reserveteam van FC Marlene de volle winst te behalen. In een tumultueuze wedstrijd wist FCW na 2-2 halverwege de 2e helft door te drukken naar 6-3. Door deze zege nam FC Westland 4 punten voorsprong op FC Marlene en de andere hekkensluiter Het Vennewater. Oacn Boys heeft 1 punt meer verzameld als deze 2 ploegen. Met nog 4 wedstrijden te gaan is de opdracht voor FCW om 2 teams onder zich te houden om ook komend seizoen in de 1e divisie uit te komen. Die opgave zal niet eenvoudig zijn want de complete top 3 moet de degens nog kruisen met de ploeg van coach James Dhanai.

FC Westland keek in sporthal Hoge Veld  al na 40 sec. tegen een 0-1 achterstand aan toen zij na een intrap niet scherp waren. Tot 3-3 was het de thuisploeg wat de wedstrijd dicteerde maar de ploeg uit Heerhugowaard wat dodelijk toesloeg na fouten aan FCW zijde. Marlene kwam dan ook 3 maal op voorsprong. In 2 minuten tijd kwam FC Westland in de 2e helft van 3-3 naar 5-3. Met nog 6 min. op de klok werd het in het veld wat onvriendelijker met als dieptepunt een opstootje na de 2e gele kaart van een Noord Hollandse speler. Dit zorgde voor zoveel negatieve emotie bij de coach van Marlene dat hij de hoofdscheidsrechter te lijf wilde gaan. Beschermd door FC Westland spelers kwam het gelukkig niet zo ver. Het was wel het sein voor het arbitrale trio om een afkoelingspauze in te lassen. Na deze pauze hervatte FC Westland de wedstrijd 2 min. met een speler meer. FCW maakte goed gebruik van de man-meer situatie en gooide de wedstrijd in het slot door de 6-3 te scoren. Mo Maatoug en Yassine Irzi scoorden beiden 2 maal. Faicel Amheye, na een prima individuele aktie, en Aimen Said, na een verwoestend schot, waren beiden ook 1 maal succesvol.

De Westlandse ploeg heeft nu 2 uitwedstrijden voor de boeg tegen regioploegen. Volgende week naar Gouda waar kampioenskandidaat Watergras in hele goede doen is. De week erop wacht Futsal Rotterdam. Tegen deze ploeg uit de Havenstad werd eerder dit seizoen gewonnen. Minimaal 3 punten in deze 2 wedstrijden is echt wel broodnodig voor FC Westland.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten