FC Westland begint 2024 met zege

FC Westland is 2024 begonnen met waar het in 2023 gestopt was. In Berkel Enschot werd tegen BE’79 de 8e zege van het seizoen binnen gehaald. Door een 5-9 zege nam de Westlandse ploeg de koppositie weer over van ZVG Cagemax. Aangetekend moet worden dat FCW 1 wedstrijd meer gespeeld heeft en nu dus 1 punt voorsprong heeft.

De wedstrijd werd, op een laat moment, door de KNVB 1 week naar voren gehaald tot ongenoegen van FCW. De Westlanders mistten een aantal spelers die met hun veldvereniging deze week op trainingskamp waren. Desalniettemin kon trainer James Dhanai, die kan putten uit een ruime selectie, een 1e divisie waardig team op de been brengen. En FCW had het makkelijk in de openingsfase. Het nam binnen 4 min. Een 0-3 voorsprong welke tot het rustsignaal uitgebouwd werd naar 1-5. De 2e helft liet FC Westland de teugels iets vieren waardoor het bij 5-7 nog even spannend werd. Maar even aanzetten zorgde voor 2 treffers en de 5-9 zege.

Gescoord werd er door Aimen Said,Mounir Faloun en Anouar Attal Haoui allen 2 maal. De overige 3 treffers werden gescoord door Hamza Boukhari, Nabil Hadui en keeper Mohammed Arslan. Arslan verving de 2e helft de afwezige Barry Botman en hij verzilverde een penalty in de slotminuut. Houdeyfa Boutasgount verdedigde de 1e helft de Westlandse goal.

vrijdag 2 februari moet  FC Westland op bezoek bij de nummer 3 CFM Transito. In Werkendam zal de Westlandse ploeg het een stuk lastiger krijgen dan afgelopen vrijdagavond.

Redactie: Peter Botman