FC Skillz bezorgt VELO eerste nederlaag

In de eerste ontmoeting ooit tussen beide teams zagen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd met een brilstand bij rust. In de 2e helft wisten de gastheren in de slotfase van de wedstrijd pas het verschil te maken en konden met 4-2 de overwinning vieren.

FC Skillz heeft technisch vaardige spelers die elkaar goed weten te vinden maar was zeker in de eerste helft aanvallend nog niet echt gevaarlijk. Ook VELO liet van zich spreken met vrije trappen en corners echter zonder resultaat. Rond de 15e minuut een overtreding in het strafschopgebied op captain Benjamin el Amrani maar scheidsrechter van Elswijk zag daar geen penalty in en liet doorspelen. Aan beide kanten corners en vrije trappen maar bij VELO ontbrak bij Mart Dubbeld, Joey Kouters, Abel Dries, Abdelhak Bojaada en Lars de Jong het juiste vizier om tot scoren te komen. Ook FC Skillz was niet succesvol bij doelpogingen van o.a. Yassin Chentouf (kopbal over) en Mohammed Ouarraki (schot op de paal). Zo bleef het 0-0 bij het rustsignaal.

In het begin van de 2e helft wel de handen omhoog bij FC Skillz. Nadat hij eerst een schot via de paal nog naast zag gaan was Djurandy Swedo in de 50e minuut wel de gevierde man. Net buiten het strafschopgebied kon hij vrij uithalen waarna de bal buiten bereik van VELO-doelman Deniz Pamuk in het doel verdween, 1-0. VELO pakte de draad weer op en zag een kopbal van Joey Kouters, uit een voorzet van Mart Dubbeld, gestopt door doelman Giovanni Spaan. Rond de 60e minuut de verdiende gelijkmaker. Vince van Egmond, diep gestuurd door Storm Verheijen, werd gevloerd in de 16 meter waarna de toegekende strafschop onberispelijk werd ingeschoten door Lars de Jong. Kevin van der Geest bracht met Dominique Ariës, Rick Das en Irshan Jagbandhan nieuw bloed in het veld voor Abel Dries, Abdelhak Bojaada en Vince van Egmond.

In de 77e minuut leek VELO met een snelle aanval op voorsprong te komen maar de pass van Storm Verheijen werd onderschept waardoor Dominique Ariës geen vrije doorgang kreeg naar het vijandelijke doel. Enkele minuten later kreeg de wedstrijd een onverwachte wending. Na miscommunicatie met doelman Deniz Pamuk verdween de terugspeelbal van captain Benjamin el Amrani in het eigen doel, 2-1. In de laatste 10 minuten kwamen Erik Letsch en Sietse Fidom nog in het veld voor Joey Kouters en Storm Verheijen. Desondanks was het FC Skillz dat met snelle uitvallen de stand nog kon uitbouwen naar 4-1 via doelpunten van Abdel Tufi en Murat Asig. In de extra tijd toch nog een doelpunt voor VELO. Invaller Erik Letsch bracht met zijn voorzet Lars de Jong in stelling die zijn tegenstander fraai uitkapte en in de draai doelman Giovanni Spaan het nakijken gaf, 4-2. De resterende tijd was helaas te kort om nog meer te bereiken.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Elswijk, prima wedstrijd, toch wel grote teleurstelling bij VELO en vanzelfsprekend blijdschap bij de gastheren dat met de drie punten op zak in de bovenste regionen blijft meedraaien.

As. zaterdag, 4 november, geen wedstrijd voor VELO en op 11 november een uitwedstrijd tegen Valken ’68. VELO zal weer voor de drie punten moeten gaan om uit de gevarenzone te blijven.

Redactie: Louis de Letter