Eerste nederlaag ADO vrouwen in oefenperiode

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen leed ADO Den Haag Vrouwen zaterdag een eerste nederlaag op bezoek bij KAA Gent.

Met Barbara Lorsheyd weer als captain terug in het doel speelde ADO Den Haag in Gent een goede wedstrijd. Als snel creëerde de ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte kansen, maar de bal wilde er niet in. Lobke Loonen trof het zijnet en een schot van Gina Viehoff stuitte via de binnenkant van paal weer het veld in. Uit een hoekschop sloeg de thuisclub wel toe: 1-0. Aan de andere kant had een poging van Nikki IJzerman geen succes. Enkele minuten voor de pauze wisten de Gentenaren Lorsheyd opnieuw te passeren: 2-0.

Na de thee veranderde het spelbeeld ondanks een groot aantal wissels niet wezenlijk. In het Haagse doel voorkwam Isa Grimmius met een redding op een vrije trap een derde tegentreffer. Jill van den Ende stichtte gevaar met een reeks hoekschoppen. Twee keer nam Cato Pijnacker Hordijk het Gentse doel koppend onder vuur, maar beide malen stond Vrouwe Fortuna aan Belgische zijde. Zes minuten voor tijd was het eindelijk prijs. Na een dieptepass van Kayra Nelemans gaf Manon van Raay de Gentse goalie geen kans en de gasten met haar aansluitingstreffer nog uitzicht op een gelijkspel: 2-1. Nog één keer zette ADO Den Haag alles op alles. Vanessa Susanna zag een inzet via de doelvrouw naast het doel belanden. Ook een laatste Haagse hoekschop bood uiteindelijk geen soelaas.