Een na rust ontketend Houtwijk zet LYRA met de rug tegen de muur

Eind november stond op de website van Lyra te lezen : De Lyra jongens tegen de Houtwijk mannen. GIsteren stond het tweede duel tussen beide ploegen op het programma en konden we gaan zien of de Lyra jongens zijn gegroeid in 5 maanden tijd of dat Houtwijk nog volwassener is gaan spelen. In de Lier werd het destijds 0 – 0. LYRA won afgelopen week van Kampioen Monster en ook Houtwijk is groeiende en heeft in korte tijd grote overwinningen behaald tegen Laakkwartier en Te Werve en in thuiswedstrijden wordt de ploeg steeds sterker.

De vraag was of Danny Fens ook weer zou scoren en winnen met Houtwijk om zijn broer bij Duindorp sv een prijs, de 2e periode, te bezorgen.

Wedstrijdverloop
Vroeg in de wedstrijd maakte LYRA de eerste goal door Tom van Os 0 – 1. Snel maakte de ploeg gebruik van wanorde in de defensie bij Houtwijk. Voor Houtwijk geen paniek want er was tijd genoeg. Wat ons direct opviel is dat Lyra enorm gegroeid is in de afgelopen maanden. Prima voetbal waarmee Houtwijk het zichtbaar moeilijk had. Houtwijk probeerde druk te zetten maar te vaak speelde Lyra zich onder de druk uit. Die eerste helft was voor Houtwijk het heel lastig de doelman van Lyra, Joey Boom, aan het werk te zetten.

Houtwijk moest het in de eerste helft hebben van spelhervattingen. Een vrije trap van Sinan Ocal had een beter lot verdiend, de laag ingeschoten bal werd bekwaam gestopt door LYRA doelman Joey Boom en tot corner verwerkt. Deze LYRA keeper zou later in dit duel een hoofdrol gaan vertolken en werd een plaag voor de Houtwijk voorwaartse .

Heel Houtwijk hoopte dat voor rust de gelijkmaker zou vallen, Lyra bleef echter relatief makkelijk zonder kleerscheuren. De ploeg van Pim van der Hoorn had goed het oog er in en smoorde de tegenaanvallen van Houtwijk vaak in de kiem. Een schot van Sinan Ocal werd geblokt door een LYRA verdediger. Redouan Boutasgont de opkomende verdediger van Houtwijk werd in het LYRA 16 m gebied onreglementair op zijn enkel geraakt. Maar hoe enkele Houtwijk spelers ook protesteerden bij KNVB – scheidsrechter Ralp Majenburg, hij was niet te vermurwen. De man floot voor de rest een puike wedstrijd, maar was wel zo eerlijk om na afloop te bekennen aan ons “ik had hem kunnen geven”. Dus een rust stand van 1 – 1 behoorde zeker tot de mogelijkheden deze middag. Houtwijk dat op de 8e plaats staat, was tot het rustsignaal van 0 – 1 gelijkwaardig aan LYRA dat toch de 2e plaats in hun bezit heeft.

Tweede helft
Houtwijk begon goed aan de tweede helft. Het eerste schot van Rico de Haas ging net naast de verkeerde kant van de paal bij LYRA. Houtwijk ging meer druk zetten op de Westlandse tegenstander om te proberen snel op gelijke hoogte te komen. Alle remmen werden na rust los gegooid bij het team van Richard Douw. Een ontketend Houtwijk zette LYRA met de rug tegen de muur met 120 % inzet en werklust. Dit zorgde voor een vermakelijke tweede helft. De ploeg had maar één voor ogen, wij moeten van dit LYRA kunnen winnen. Een vrije trap van Sinan Ocal belandde bij Kadir Narsen en zijn schot kwam bij Redouan Boutasgont die zijn inzet op het doel van LYRA gekeerd zag worden door keeper Boom. Rond 60 minuten een terecht afgekeurde goal wegens buitenspel van de in vorm zijnde Houtwijk speler Sinen Ocal.

In de slotfase was het Houtwijk tegen LYRA keeper Joey Boom die zijn ploeg op de been hield. Het moet gezegd LYRA geeft weinig weg en als Houtwijk er doorkwam was het keeper Boom die redding bracht. Houtwijk invaller Samir Ben Omar kreeg een kans maar hij schoot net naast.

Het doel van LYRA was een ongekende schietschijf aan het worden na de rust en zelfs verdediger Dave Lamens loste een schot dat door een woud van LYRA benen helaas werd geblokt. Ook schoten Rico de Haas en Kubilay van Oosten op het doel van LYRA, maar wat wij eerder al aan gaven, Boom was onpasseerbaar.

Zelfs de voormalige voorzitter van LYRA Klaas van der Eyk gaf na afloop eerlijk toe, met een mindere keeper dan Boom had Houtwijk hier met 4 – 1 gewonnen.

Houtwijk was ontketend en bleef maar aanvallen. De spelers van Lyra zagen links en rechts de ornaje hemden voorbij komen en Houtwijk was in de tweede helft beter dan Lyra. De tijd vorderde en met nog steeds 0-1 op het bord nam Houtwijk nog meer risico’s en ging het 1 op 1 spelen.

Het score bord tikte door bij Houtwijk en toen er na 88 minuten spelen nog steeds een 0 – 1 stand op het bord stond zakte de moed bij de Houtwijk toeschouwers in de schoenen. Het zou ongelooflijk zuur zijn voor de ploeg na zo een top gespeelde tweede helft zonder punt achter te blijven.

Ondanks dat het scorebord bij 88 minuten stopt gingen de spelers van Houtwijk wel door om alsnog de dik verdiende gelijkmaker te maken. In dezelfde 88e minuut maakt Danny Fens een droomgoal en Houtwijk ging uit zijn dak. Met super combinatie voetbal werd deze 1- 1 eindstand bereikt. Een vrije trap van links genomen door Sinan Ocal, een heel handig overstapje van Lesley Kloor, bracht verdediger Danny Fens in een droom positie op 21.5 m van het LYRA doel en hij schoot de bevrijdende treffer en gelijkmaker in de rechter benedenhoek. Onhoudbaar en verdiend. Eindstand 1 – 1

KNVB – scheidsrechter Ralp Majenburg uit Brielle liet de wedstrijd een wedstrijd worden. Toonde 4x geel in deze topper. Een prima conditie en hij volgde het spel op de voet, het was hem ook opgevallen dat de Houtwijk spelers zich voor rust wel eens lieten verleiden met randzaken. En dat ze na de rust zich hoofdzakelijk hebben gefocust op het voetbal spelletje. Dezer arbiter gaf toe dat hij een pingel aan Houtwijk had kunnen geven voor rust. Ja zelfs een KNVB – scheidsrechter in goeie vorm, maakt wel eens een fout en spelers maken er meer. Als je dat na afloop durf toe te geven, is het hem vergeven.

Zaterdag 29 april de topper Monster – Houtwijk aanvang 14.30. uur.
Redactie en foto`s: Peter Grootscholten