ODB speelt verdienstelijk gelijk tegen buurman DUNO

Dat ODB dit jaar een niet gelukkig seizoen doormaakt is een understatement. In veel wedstrijden ging het in de laatste minuten van de wedstrijden steeds mis. Minimaal 10 punten verder had logischerwijs normaal geweest voor de kwaliteiten in dit team. Vooraf had ook niemand bij ODB rekening gehouden met de positie waar we nu staan. Kwaliteit is er genoeg alleen op beslissende momenten zijn er  te  veel spelers door schorsingen, blessures en vakanties niet beschikbaar. Ook de geluksfactor is dit jaar niet aan ODB besteed. Duidelijk is dat we vanaf begin April alleen nog maar finales moeten gaan spelen om de na competitie te ontlopen. De eerste finale begin April ging direct al mis tegen VCS de grootste concurrent voor de veilig positie 9 op de ranglijst. De week erna moesten we naar BMT hier werd verdienstelijk gelijk gespeeld bij BMT. Wrang was dat wederom in de laatste minuut  BMT de gelijkmaker wist binnen te schieten.

Afgelopen Zaterdag waren het onze buren met een verschil van 18 punten op de ranglijst waren zij veruit de favoriet in de wedstrijd. Wederom moest Patrick een aantal belangrijke spelers missen. Maar gelukkig waren Dennis, Jaouad en  Timo weer beschikbaar. Duno begon  voortvarend aan deze wedstrijd en eerlijkheid gebied te zeggen dat er wat meer voetbal bij onze tegenstander in de beginfase zat. Na een te korte terugspeelbal op Dries kon deze niet anders doen dan een sliding inzetten die wat ongelukkig uitpakte. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en Duno  kreeg terecht een strafschop.  Bebeto ging nog wel naar de goede hoek maar de strafschop werd goed ingeschoten 1-0 Duno. ODB rechte de rug en naarmate de wedstrijd vorderde kantelde de wedstrijd in het voordeel van ODB. ODB speelde  op het randje en met veel strijd werden de duels aangegaan. Net voor rust  kwam ODB terecht op gelijke hoogte, Timo werd in stelling gebracht en maakte het keurig af 1-1.

In de 2e helft was ODB duidelijk de meest gevaarlijk ploeg. Timo was nog het meest dichtbij in de 61 minuut maar zijn schot ging rakelings langs de kruising. Duno probeerde het nog wel maar achterin stond het goed bij ODB. In de laatste minuut van deze wedstrijd kreeg de ingevallen Milos nog een kans maar zijn inzet belanden op de paal. Ondanks de stand op de ranglijst was ook deze wedstrijd weer een gelijk opgaande strijd. Met nog 4 finales te gaan zal ODB alles op alles moeten zetten op de nacompetitie te ontlopen en werkelijk iedereen op ODB had hier zeker niet op gerekend. Maar met de inzet van vandaag en die tegen BMT heeft ODB het zelf allemaal nog in eigen hand. Volgende week het thuisduel tegen Erasmus voor ODB een cruciaal duel, hopelijk valt het dubbeltje een keer de kant van onze mannen op.