Duindorp verliest schlemielig in de laatste minuut bij CWO

Voetbaltriller duurt voor Duindorp een minuut te lang

Na een leuk rite kwamen wij bij CWO in Vlaardingen. Hun clubnaam betekent Combinatie Wil Overwinnen. We werden prima ontvangen in de bestuurskamer van CWO. CWO is een fusieclub van HVO – HSC en RK Wik en beschikt over een prachtig complex.

Duindorp speelde voor het eerst in haar bestaan voor promotie naar de 2e klasse. Duindorp kreeg goed nieuws, twee spelers die zouden vertrekken hebben hun toegezegde overschrijving ingetrokken Benito Bodman en Jack Morauw. De laatste gaf aan niet in het vreemdelingenlegioen terecht te willen komen bij DHC. Duindorp is een warme club en beide spelers blijven toch liever in Den – Haag bij Duindorp sv.

De hoofdtrainer Martin Abbenhuis en bekend als ADO speler van het Kerstboom systeem van trainer Co Adriaanse, zit komend seizoen 20 jaar in het trainers vak en begon zijn loopbaan als trainer in 2004 bij RAVA in Houtwijk en doet het dit jaar heel goed bij Duindorp. Het vertoonde spel heeft de club voetbalkaart gezet dit seizoen. Aanvallend voetbal en een dosis inzet aan spelerskant doet de rest. Wij vroegen Martin of hij kort en bondig even aan wilde geven, wat hij van zijn tegenstander CWO verwacht en of hij weet hoe zij spelen.?
“Het is een ploeg die goed is in de aanval, maar verdedigend minder op de voorgrond treed. CWO speelt vele jaren 2e klasse. Wij gaan uit van eigen kracht, deze wedstrijden zijn bonuswedstrijden voor ons. Wij gaan voor promotie, niets meer maar ook niet minder”.

Wedstrijd verloop
De wedstrijd begon meteen goed, al vrij snel kreeg linker spits van CWO, Abdelkader Kadri, de bal voor zijn voeten maar hij miste het doel en zijn collega van CWO ook. CWO, al vele jaren actief in de 2e klasse, kent een pechseizoen met veel blessures en een aantal bepalende spelers die om uiteenlopende redenen niet altijd inzetbaar waren. Duindorp, met Fransesco Fens in de spits, kreeg in het eerste kwartier geen kansen.

Na een minuut of 20 kwam Duindorp beter in de wedstrijd, Robin Roos Duindorp leverde een mooi schot af op het doel van CWO keeper Joost Ipenburg die dit schot tot corner verwerkte. Ook verdediger Dylan Verbaan had een riante kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten en na een goede voorzet was het Clay Hoekstra die verzuimde de bal in het doel te schieten. Direct er na weer een droom kans voor de zelfde Clay Hoekstra, Maar CWO keeper Ipenburg redde heel knap.

Duindorp had in die periode moeten scoren. De ploeg kwam in deze fase veelvuldig voor het doel van CWO. De ploegen waren wel aan elkaar gewaagd maar de beste doelrijpe kansen voor rust waren voor Duindorp. De volgende kans voor DUindorp diende zich alweer aan, een terugspeelbal van een verdediger van CWO werd niet op juiste waarde geschat waardoor de rust werd bereikt van deze sportieve wedstrijd, met 0-0 in plaats van 0-2.

Tweede helft
In de tweede helft verandere Duindorp van de bepalende naar de counterploeg. De wedstrijd werd wat steviger en scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergsenhoek moest er voor zorgen dat alles volgens de regels verliep. Hij alleen bepaalde de grens wat voetballend wel of niet is toegestaan, hij liet en hield snelheid in het spel en paste de voordeel regel op tijd toe. Duindorp dat is bekend speelt fysiek sterk voetbal dat is niet verboden, er staat wel wat op het spel in Vlaardingen. Al dacht het thuis publiek wel eens anders over onze neutrale visie op deze KNVB – arbiter van dienst.

Naarmate de tijd vorderde werd het voetballend minder en wat steviger in de duels. Het duel ontspoortde echter geen moment en dat was tekenend voor de sportiviteit van beide ploegen. Na rust werd CWO wat sterker en Duindorp had handen en voeten nodig de tegenstander in het gareel moest worden gehouden. Keeper Jack Morauw groeide in die fase uit tot de beste man op het veld. Duindorp hield in de laatste fase van het duel 4 man achterin, en kwam de laatste minuten van de reguliere speeltijd met hangen en wurgen door. Jack Morauw pakte ook in die laatste minuten weer een aantal prima schoten.

De verlenging werd een uitputtingsslag. Fens kreeg een grote kans maar miste door goed ingrijpen van de keeper van CWO. Verder had de 1e verlening schriftelijk afgedaan kunnen worden. Duindorp gokte misschien te veel op de penaltys met Morauw in de goal. In de tweede verlenging beperkte Duindorp zich tot snelle uitvallen, de ploeg had meer kunnen halen uit deze counters en waren niet effectief genoeg. De nodige wisselingen kwamen het spel niet ten goede en Duindorp moest door een rode kaart voor Dani Vrolijk moest Duindorp met 10 man verder.

De laatste paar minuten waren ongemeen spannend voor beide ploegen, houdt Duindorp stand dan zou keeper Jack Morouw de held van de avond kunnen worden bij het nemen van strafschoppen na 120 minuten. Een spectaculair einde van deze wedstrijd met grote belangen. Zover kwam het echter niet, toen het noodlot toesloeg voor Duindorp. Het scorebord stond al op 120 minuten toen invaller invaller Tom van Pelt, een speler uit het 4e elftal van CWO, met een omhaal die hij nooit van zijn leven meer maakt,de 1–0 voor de thuis club scoorde, onhoudbaar voor keeper Morauw.

Duindorp zette nog eenmaal aan en keeper Morauw kwam bij de laatste corner van de wedstrijd mee naar voren en kopte op de paal. Keeper Ipenburg van CWO had geen verweer maar de paal bracht reddeing.

Het was Duindorp gegund om via penalty’s uit te maken wie de wedstrijd zou winnen echter duurde wedstrijd een minuut te lang en gaat niet Duindorp naar Verburch maar CWO.

Schlemieliger dan op deze wijze kun je wedstrijd niet verliezen, CWO was zeker niet de beste maar wel de gelukkigste ploeg van de avond. Na het laatste fluitsignaal vielen de Duindorp spelers na het laatste fluit signaal van pure ellende op de grasmat.

Uiteindelijk konden de spelers van voorzitter Verbaan wel met op geheven hoofd het veld verlaten, wat hebben zij het 2e klasser CWO moeilijk gemaakt deze avond. Trainer Abbenhuis stond ontgoocheld bij de kleedkamers na afloop. “Wij hadden voetballend een groot gedeelte van de wedstrijd in handen maar zij maken de enige goal en dat telt nou eenmaal in het voetbal. Zeer zuur”.

Het arbitrale KNVB – trio heeft goed samengewerkt en leverde een prima wedstrijd af in Vlaardingen.
Redactie en foto`s : Peter Grootscholten