DSVP wint van koploper en is nu medekoploper

Het zag er het eerste kwartier niet naar uit dat DSVP deze wedstrijd zou winnen. Concordia was feller en had een goede balcontrole en twee vleugelspitsen die regelmatig voor gevaar zorgden. DSVP was daarentegen slordig en grossierde met foute passes. Na weer een slordigheid in de achterhoede met het uitverdedigen en onvoldoende dekking geven aan de aanvallers van Concordia was het al in de zevende minuut raak voor Concordia. Vanaf rechts werd de bal voorgezet en was het Kai de Vroege die bij de tweede paal in kon schieten 0-1.

Na dat doelpunt kreeg Concordia nog een aantal kansen om de 0-2 te maken, maar gelukkig gingen deze naast of over. Je kon wel zien dat Concordia dat kwartier de controle over de wedstrijd had. Hierna kwam langzaam DSVP uit z’n schulp en na achttien minuten was de eerste de beste aanval van DSVP ook meteen raak. Luuk Marskamp speelde zich knap vrij en paste op Joey Zonneveld die vrij voor doel de 1-1 kon maken. Nog geen vijf minuten later was het Luuk Marskamp die uit een voorzet van Rowdi Nobbe, goed voor zijn man komende, maar de bal werd door keeper Steven Klijn gered. Langzaam kwam DSVP beter in de wedstrijd en zag dat als het technisch minder gaat, je harder moest gaan werken, wat een ruststand opleverde 1-1.

De tweede helft begon met een kans voor Concordia, maar Wessel Schut schoot net naast. Ook DSVP kreeg een kans maar deze kopbal van Yassien Abdelaal ging ook net naast. Ook was daar een vrije trap voor Concordia weliswaar op een redelijke afstand maar deze werd zeer hard geschoten en moest Bjorn er aan te pas komen om deze bal tegen te houden. De wedstrijd golfde daarna een beetje heen en weer zonder noemenswaardige kansen. Na wat wissels van beide partijen kreeg DSVP wat meer de overhand, wat resulteerde in de 2-1.

Franco van Rheenen kwam via de rechterkant goed door en zijn voorzet werd bij de tweede paal tegendraads ingekopt door Ed, de bal ging tergend langzaam langs keeper Steven Klijn over de doellijn. Concordia ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen geen uitgespeelde kansen. Vlak voor tijd was het toch nog Björn Bénard die een redding moest verrichtten op een zeer hard geschoten doelpoging. Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Yusuf Durgunsu (die de wedstrijd goed aanvoelde) voor het einde.

Zo kon DSVP drie punten bijschrijven en staat het nu met zes punten en samen met nog zeven ploegen bovenaan. Zaterdag speelt DSVP uit tegen Ariston in Delft wat de afgelopen jaren een lastige wedstrijd bleek.