DSVP wint bij Concordia

Zaterdag ging DSVP op bezoek bij Concordia, Men hield het achter zeer gesloten en met volwassen spel werd gecontroleerd aangevallen. De eerste kans kwam van een vrije trap van Rowdi die wel werd tegengehouden door de Concordia keeper maar direct werd losgelaten, Franco en Stan waren zeer dichtbij maar de keeper pakte de bal razendsnel weg voor de voeten van beide DSVP’ers.

Ook de voorzet van Franco op Tim werd net naast getikt, Concordia had veel meer balbezit maar niet de middelen had om de mogelijkheden om te zetten naar kansen. Ook moet gezegd worden dat de verdediging van DSVP ijzersterk was en geen enkele ruimte gaf om een kans te creëren voor Concordia.
In de 35e minuut was er een aanval rond de zestien van Concordia, DSVP combineerde net zo lang tot de vrije man werd gevonden en daar was Cedric vd Meer die goed bekeken de bal naast de keeper in het doel liet landen.

Kort hierna was het een ingooi van Stan op Rick die slalomde langs de verdediging van Concordia en op het doel schoot, de keeper van Concordia kon dit schot tegenhouden en in de rebound werd de bal naast geschoten. Dit had eigenlijk de 0-2 moeten zijn.
De ruststand werd daardoor 0-1.

Na de rust werd Remco na een lange blessure gebracht om Bryce te vervangen. Het spel van Concordia bleef bij mogelijkheden en de verdediging hield alles tegen, Stan, Yasien, Bauke en Remco waren overal en gaven geen centimeter ruimte. Het werd steeds meer een wedstrijd van de lange ballen. In de 88e minuut was het Rowdi die Nick vrij zag lopen en hij zag vervolgens dat Rick richting de 16 rende en hij kon de bal laag en hard in de linkerhoek knallen, 0-2. Enkele minuten later floot de scheids voor het einde.

Zaterdag om 14:30 speelt DSVP thuis tegen Ariston ’80, wat de laatste weken aan een echte opmars bezig is.

Verslag: Richard de Niet
Foto’s: John Zeelenberg