DSO verslaat UVS en pakt drie punten

Waar DSO in de eerste speelronde op bezoek bij Nootdorp nog een 3-2 nederlaag leed, stond het in speelronde twee wel haar mannetje. Op sportpark Bentwoud was DSO met 3-2 te sterk voor UVS, dat na twee wedstrijden nog altijd met lege handen staat.

DSO begon voortvarend aan het duel met het Leidse UVS. Na zes minuten stonden de Zoetermeerders al met 1-0 voor en binnen het kwartier zelfs met 2-0. Direct na de 2-0 maakte UVS 2-1. Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Tussen minuut 20 en 30 maakte UVS het meeste aanspraak op een doelpunt. Het was bijna een wonder dat deze niet viel. Een schot van afstand werd door de DSO-doelman uit de kruising getikt, vlak daarna eindigde een schot van UVS op de paal. Na ruim een half uur spelen leek UVS dan toch op 2-2 te komen, maar ook deze kans ging er niet in.

Vlak voor de 60e minuut maakte UVS er wel 2-2 van, maar tot groot ontzet van de Leidenaren werd deze treffer geannuleerd. In de 64e minuut toonde DSO haar effectiviteit. Drie kansen, drie doelpunten: 3-1. Een minuut of twintig voor tijd werd het duel tijdelijk stilgelegd vanwege een ernstige gebeurtenis op het veld ernaast. Een klein kwartier later werd het duel toch hervat. UVS kwam in dit restant nog wel terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

DSO nam ook afscheid van een tweetal spelers deze zaterdagmiddag. Tim Lamboo en Jay Weber namen afscheid van de selectie. Zij kregen een erehaag, bloemen en een mooi ingelijst DSO-shirt met naam als dank voor hun inzet.

Volgende week zaterdag, 8 oktober 2022, trekt DSO naar Wateringen. Daar ontmoeten de Zoetermeerders koploper VELO. Aanvang 14.30 uur.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Martin van Oostveen