augustus 18, 2022

Die Haghe en AFC komen niet tot scoren

Beide teams hebben de neutrale toeschouwers niet kunnen boeien in deze beslissingswedstrijd om behoudt voor een plaats in de 1e klasse. Een van de oorzaken was dat beide teams incompleet binnen de lijnen verschenen. Ondanks dit euvel brachten beide clubs wel twee teams binnen de lijnen die konden ballen echter geen van hen, vrij logisch, wilde de wedstrijd verliezen.   Tussen niet willen verliezen en willen winnen zit een groot verschil. Vanmiddag speelden beide teams fantasie-en risicoloos. Verdedigend was er aan beide zijden nauwelijks door te komen en aanvallend durfden de teams geen enkel risico te nemen en werd het spel hoofdzakelijk van 16 meter naar 16 meter gespeeld. Echte mooie uitgespeelde scoringskansen waren in de kleedkamer achtergebleven. Beide teams kwamen niet verder dan een enkel schot of kopbal richting doel maar zonder succes.

Geel voor de ogen

Het optreden van de leidsman was ook niet bepaald succesvol. Over de gehele wedstrijd te veel gele kaarten gedrapeerd met enige rode. Veel irritaties vanwege het niet succesvolle spel en daardoor te snel over en weer op-en aanmerkingen aan het adres van de leidsman. Sommige kaarten waren absoluut te recht en laten we zeggen dat een kwart overbodig was. Te makkelijk om de schuld van een slechte wedstrijd in de schoenen van de leidsman te schuiven.  Het optreden van de leidsman mag voor deze teams geen aanleiding zijn om een wedstrijd bijna organisatorisch uit de hand te laten lopen. Loopt een wedstrijd niet, door optreden van de scheids, steek dan hand in eigen boezem.

Reddingen

Doelman Bas Drost onderscheidde zich vlak voor de officiële speeltijd en in het 2e gedeelte van de verlenging met drie cruciale reddingen en hield hij de 0 voor Die Haghe vast. Zo zag Gladwin Curiel, opstomende vleugelverdediger van AFC, zijn op maat gegeven voorzet van rechts rakelings langs de eerste en laatste paal gaan en was de opkomende Thom Zantingh een fractie van een tiende seconde te laat. AFC’er Daniel Zoutberg kreeg de bal binnen het 16 metergebied vrij aangespeeld om aan te kunnen leggen. De verwerking van de bal duurde te lang en zo ging de kans op de openingstreffer de mist in. Ook de jonge 17-jarige doelman van AFC, in de picture van SC Heerenveen, toonde éénmaal zijn talent en had het verder nauwelijks moeilijk.  

Beslissing

De strafschoppen moesten de beslissing brengen. Hierin versloeg Die Haghe AFC met 4 tegen 3. Een gelukkig Die Haghe dat aanstaand seizoen weer mag uitkomen in de 1e klasse. AFC zal komend seizoen het verloren terrein moeten herwinnen, veel succes in de 2e klasse.

Resumerend: Een teleurstellende wedstrijd, die zich hoofdzakelijk afspeelde op het middenveld.  Beide ploegen gooide de deur op slot en durfden niet aanvallend te spelen en presenteerden de voetballiefhebbers een middagje “ Angstvoetbal” van de bovenste plank. Sv Die Haghe kwam als gelukkigste uit de serie stafschoppen.

Interview met Bas Drost (Die Haghe) na de wedstrijd
Interview met Bind Ahmed (Die Haghe) na de wedstrijd

Redactie: Coos Hübscher
Foto’s: Martin van Oostveen
Video: Hugo Smit
Audio: Sportsignaal

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten