‘Claret & Blue’ slaat weer toe. Sportclub Monster wint bij Berkel

Vandaag de uitwedstrijd tegen Berkel op een (nog) kaal sportcomplex, stevige bries, frisse temperatuur en nepregen van de hockeyburen. Berkel kwam fel uit de startblokken en zette de wat laconieke startende Monsternaren onder druk, wat leidde tot kleine kansjes en een  gevaarlijk schot van Patrick van Herwaarden wat werd geblokt door een male van spelers. In de 16e minuut een beauty van een aanval: Kirill Slutskyy werd de linkerhoek ingestuurd, kapte de back uit en legde terug op Bink den Brabander en gaf met links een voorzet op maat aan Youri Riepe oftewel de Monsterse Wesley Sneijder (wel met Haags/Westlands mengelmoes accentje) en kopte strak in. Helaas een onvervalst “pikkertje” van grensrechter Leon van den Ende (zijn enige ondeugd overigens), best benieuwd met wat voor argument deze leuke/sluwe grens de overigens foutloos leidende scheidsrechter Duarte kon overtuigen. Monster kreeg steeds meer grip en Jordi van Maanen worstelde vrij voor de keeper Abel en met wat meer geluk als wijsheid wist hij de inzet te keren. In de 41e minuut wist Nino Jonkman met een geweldig afstandschot van 25 meter  keeper Willem-Jan Broch bijna te verschalken. Maar om de boomlange Willem-Jan Broch van die afstand te kloppen is bijna onmogelijk.

In de tweede helft hetzelfde beeld Monster de bovenliggende partij. In de 65e minuut werden Bo Olsthoorn en Bryan Hogervorst gewisseld voor Jurgen Warbout en door de altijd ruim aanwezige Monsterse aanhang toegezongen Michiel van den Bos. Jurgen Warbout had het gelijk op zijn heupen, was niet te stoppen en schoot op rand strafschop gebied hard in de korte hoek welke keeper Abel knap tot corner verwerkte. Eindelijk na 1,5 seizoen kommer en kwel bij corners, begint de gewijzigde opstelling bij dode spelmomenten zijn vruchten af te werpen. De stress slaat toe bij de opponenten als de Westlandse luchtmacht zich voor het doel meldt. Zo ook bij Berkel waarbij Youri Riepe de bal perfect voorzette en door supersub Michiel van den Bos spijkerhard in het net werd gekopt voor de 0-1 .Berkel bracht Thom van Leeuwen en Milan Bezem in om het tij te keren. Echter Berkel ontbrak de dynamiek, vernuft en snelheid om de robuuste Monsterse defensie te verontrusten. Wel moesten ze veelvuldig de noodrem hanteren om Monsters gevaar te voorkomen. In 82ste minuut etaleerde Ruben de Groot zijn geweldige traptechniek en zette Jordi van Maanen vrij voor de keeper met haarzuivere lange bal, vervolgens werkte Jordi koelbloedig af 0-2. In de 85e minuut kwam Jelle van der Arend (de kleine) voor Jesper Warbout. In de allerlaatste speelminuut verscheen Jurgen Warbout ineens op rechts, snelde langs de back en gaf voor. Jelle van der Arend die deze kans en foutloze invalbeurt koelbloedig bekroonde met een doelpunt: 0-3. Monster is op dit moment wellicht niet altijd even sprankelend maar wel solide en moeilijk te bestrijden. Berkel daarentegen heeft het lastig en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen anders loopt het wellicht niet goed af in deze aantrekkelijke competitie.

Redactie en foto: Rob de Groot