Blauw-Zwart pakt koppositie na winst op Koudekerk

Met de 4-1 winst op Koudekerk hebben de Blauwen van de Schulpweide in Wassenaar duidelijk hun visitekaartjes afgegeven dat zij volgend seizoen in de 2e klasse willen spelen. Trainer Alan Campfens heeft zijn team goed op de rails staan. De gretigheid druipt ervan af. Deze middag werd Koudekerk het slachtoffer. Al in de 1e minuut was het linker spits Illiass Assabban die doelman Roy Dorrepaal, na een prima pass van Frank van de Riet, het nakijken gaf.  Al snel was te zien dat Koudekerk geen antwoord had op het tactisch concept van trainer Campfens. De mannen uit Koudekerk liepen zich constant vast op het goed georganiseerde verdedigingsconcept. Met gevolg dat de Blauwen aanvallend zich volledig konden uitleven. Vooral op de snelle uitvallen hadden de Koudekerkers geen antwoord. Legio kansen bleven onbenut. In de 25e minuut kwam de verdiende 2-0 voorsprong. Het was de goed spelende Kaj Kronenburg die de bal rond de 16 meter op zijn pantoffel nam en het leder onhoudbaar voorbij doelman Roy Dorrepaal schoot. Nog geen minuut later kreeg Koudekerk de eerste doelrijpe kans. Het was echter doelman Danny Zwaan die met een mooie actie Koudekerk van de aansluitingstreffer afhield. In de blessure tijd, 47e minuut, werd een wonderschone aanval opgezet door linkervleugel verdediger Mark van der Does, die op links opstoomde vervolgens een breedte pass Illias Assabban bereikte, die de bal panklaar legde voor spits Bastiaan Hendriksen, die   met een puike kopstoot de ruststand 3-0, liet noteren na deze wonderschone aanval.

Chapeau arbiter!!

De 2e helft was nog geen 60 seconden bezig toen Yvar de Groot van Koudekerk uit een scrimmage in het doelgebied van Blauw Zwart de stand op 3-1 bracht. Even gingen alle alarmbellen af bij de Blauwen. De verwachte stormloop van Koudekerk bleef uit. Dit was mede te danken aan het prima georganiseerde spel van de Wassenaarders. Vanaf de 53e minuut was de wedstrijd weer volledig onder controle. Illias s Assabban zag in de 54 e minuut zijn inzet via de lat achter het doel verdwijnen en was het doelman Zwaan die bij een van de weinige kansjes de Blauwen behoedde dat Koudekerk de aansluitingstreffer maakte. Volledig gestrekt, al zwevend, tikte hij een de bal uit de verste bovenste hoek van het doel tot hoekschop. In de 67e minuut werd na een langdurige blessure Dunke Lagerberg ingezet voor Illiass Assabban. Gevolgd dat Kaj Kronenburg naar de linkervleugel verhuisde en Lagerberg achter de spitsen moest opereren. Ook Calvin de Jong werd ingebracht voor Bastiaan Hendriksen en Xander Vredenbregt voor de geblesseerde Mark van der Does. In de 76e minuut brak aan de linkerkant, op volle snelheid, Quint van der Ploeg door. Hij werd echter door Sidney de Schepper op een zeer onfatsoenlijke manier volledig onderuit getrapt. Hij kon van geluk spreken dat hij een geel , inplaats van rood, door scheidsrechter Manuel Uijttewaal kreeg gepresenteerd. Het enige foutje van deze fabelachtige fluitende arbiter. Een van de weinige toppers die we in deze klasse hebben lopen. Wonderbaarlijk hoe deze arbiter de grenzen van het voetbal naar de bovengrens verlegde en de spelers en begeleiding dit ook accepteerden.  Tegen de grens van vrij worstelen aan. Voor een kenner een genot om te volgen. Psychologisch de wedstrijd volledig onder controle. Chapeau arbiter Manuel Uijttewaal!!

Met de wissels laveerden de Blauwen zonder problemen naar het einde van deze wedstrijd. In de 76e minuut was het Lagerberg, die na lange tijd weer in het veld tussen zijn voetbalmaten stond en dit beloond zag met een mooi doelpunt. Eindstand 4-1.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher