Blauw-Zwart en RKDES verliezen aansluiting

In een matige wedstrijd streden RKDES en Blauw Zwart om de winstpunten en zo de aansluiting te houden op koploper DWO. Beide teams deden niet voor elkaar onder. Trainer Alan Campfens had enige wijzigingen in zijn opstelling aangebracht. Op papier startte als linkervleugelverdediger   Mark van der Does en op rechts Frank van de Riet. In de voorste linie opereerde Ralph de Jong als linkervleugel spits en waren Illiass Assabban en de jonge Kaj Kronenburg geposteerd achter de spitsen. Beide spelers sterk aan de bal en goed voor de eventuele beslissende passes op de spitsen en gevaarlijk met hun aanvallende individuele loopacties. Centraal in de spits Bastiaan Hendriksen en rechts Bram Smit. Als dirigent op het middenveld Dunke Lagerberg. Dit jong hardwerkend elftal kon deze middag nog niet de juiste zuiverheid in passes en afwerking  vinden. Geen dan wel nauwelijks echt uitgespeelde scoringskansen werden er gecreëerd. Positief was dat de Blauwen geen scoringskansen hebben weggegeven en zo verdedigend goed stond in alle linies. Doelman Danny Zwaan beheerste zijn doelgebied volledig. Hij had daarbij de perfecte steun van de centrumverdedigers Ali Abbach en Raymond Vosse. De beide jeugdige vleugelverdedigers van der Does en van de Riet pasten zich prima aan. In de eerste helft had RKDES in het eerste kwartier 3 mogelijkheden om de score te openen.

Rick Verkuyl kopte in de 12e minuut vanuit en vrije trap de bal vrij naast het doel. Nog geen minuut later zag één van de spitsen in een mooie schietpositie zijn inzet voorlangs het doel van Danny Zwaan gaan en in de 15e minuut was het Maarten van Putten die zijn omhaal net naast de verkeerde kant van de paal achter zag gaan. Aan de andere zijden, trachtten de Blauwen met hard werken tot enige kansen te komen. Het kwam niet verder dan in de 23e minuut met een afstandsschot van Bram Smit die door doelman Tim van der Linden werd gestopt. De hardwerkende Kaj Kronenburg zag een inzet vanaf 18 meter over de lat achter het vijandelijke doel terecht komen. Even later kwam Ralph de Jong net iets te vroeg in vanaf links om een pass van Dunke Lagerberg af te ronden. Ruststand 0-0.

Voetbal goochem ontbreekt

Na de thee werd aan beide kanten het veldspel er niet beter op. Aan inzet ontbrak het zeker niet, echter een beetje voetbal goochem ontbrak in beide teams. De Blauwen hielden verdedigend vrij makkelijk stand echter aanvallend kon geen vuist worden gemaakt. Pas 10 minuten voor het eindsignaal leefden de Blauwen op. Even stond RKDES onder de aanvallende druk van de Blauwen. De vele meegereisde Blauw Zwart supporters kregen ook hoop dat het toch nog zou gebeuren. Met winst uit Kudelstaart vertrekken zou mooi zijn na het vertoonde spel in de eerste 80 minuten. Het bleek inderdaad een utopie. Wel twee acties waar je hartslag van op hol sloeg, maar geen doelpunten. Zo werd de beginstand ook de eindstand 0-0. Een eindstand waar beide clubs de aansluiting met koploper DWO vergroot zien worden met 2 punten en nu na 6 wedstrijden 5 punten achter staan.

Resumerend: Een wedstrijd zonder hoogtepunten. Verdedigend waren de Blauwen in alle linies ruim voldoende. Geen kansen weggegeven. Aanvallend waren de laatste 10 minuten voor de Blauwen even spannend, echter zonder resultaat . Probleem is de afwerking.

Aanstaand zaterdag speelt Blauw Zwart thuis tegen Nieuwkoop en gaat RKDES uit naar Oegstgeest.  Om de aansluiting op DWO, Aarlanderveen en Oegstgeest terug te krijgen dient het vizier wel op scherp te worden gesteld en is winst een “must”. Succes!

Redactie: Coos Hübscher