Blauw Zwart en DSVP komen niet tot scoren

Zowel Blauw Zwart als DSVP kampen met hetzelfde probleem, beiden teams komen in deze competitie moeilijk tot scoren. Dit afwerkingsprobleem kan aan het einde van de competitie wel eens noodlottig worden. Qua voetbal zijn de Wassenaarders zeer wisselvallig.  Deze wedstrijd blonk de laatst verdedigingslinie met aan het hoofd aanvoerder Raymond Vosse met naast zich in het centrum Alli Abbach, met kop en schouders, uit. Ook de jonge doelman Kas Vaneman had deze wedstrijd veel uitstekende reddingen in huis. Vooral de 2e helft confisqueerde hij menig scoringskans van de ploeg uit Pijnacker.

In de beginfase kregen beide ploegen mooie scoringskansen om de score te openen, echter aan beide kanten werden deze mooie kansen om zeep geholpen. In de 2e minuut was het Rick de Bruijn van DSVP, die een op maat, van rechts, gegeven voorzet van Rowdi Nobbe,  vlak voor open doel over kopte. Nog geen 6 minuten later liet Ryan van Lochem een openingstreffer voor de Blauwen voorbijgaan. Zo kregen de Blauwen in de eerste 45 minuten nog zeker drie kansen om de openingstreffer te scoren. Verdedigend behoedde doelman Kas Vaneman de Wassenaarders voor een achterstand. Met een ruststand van 0-0 konden de teams aan de thee.

De tweede helft was de ploeg uit Pijnacker de bovenliggende ploeg.  Echter zij toonden de laatste 45 minuten hetzelfde probleem dat de Wassenaarders de eerste 45 minuten lieten zien. Veel kansen maar niet tot scoren komen. Dit kwam mede door het uitstekend optreden van doelman Kas Vaneman en verdedigingslinie met als uitblinker aanvoerder Raymond Vosse. De Blauwen kwamen aanvallend nog nauwelijks aanbod. Bij balbezit werd er nerveus uitverdedigd. Lange ballen die meestal bij de tegenpartij terecht kwamen. Geen opbouw via het middenveld, al met al te weinig rust in het elftal. Uitblinker in deze wedstrijd was arbiter Orlando Fonseca uit Spijkenisse. Onder erbarmelijke slechte weersomstandigheden, wind en regen en daarbij nog eens twee teams die qua niveau onder de maat speelden, floot hij een foutloze wedstrijd.

Beide ploegen gaan nu de winterstop in.  In januari gaat DSVP op trainingskamp richting Spanje (Benidorm) en zullen aldaar de tijd nemen om de geblesseerden weer topfit te krijgen.  Blauw Zwart zoekt het iets dichter bij huis en reist 5 januari af naar het trainingskamp te Doorwerth. (Veluwe} Op 20 januari a.s. hervat Blauw Zwart de competitie met de uitwedstrijd tegen SV KMD en DSVP thuis tegen DuindorpSV. Met nog 15 competitiewedstrijden te gaan is er nog veel werk aan de winkel. Wegkomen uit de directe degradatiezone – plaatsen 13 en 14 en zo de degradatiewedstrijden – plaatsen 10 t/m 12e te ontlopen, is er volop strijd. Strijd voor behoud met eventueel nog een periodetitel (2e en 3e). We verwachten in het Nieuwe Jaar een herboren Blauw Zwart.