Bert de Best: De doelstelling met DSO voor komend seizoen is handhaving

Bert, nog een keer terugkijken op je eerste volledig seizoen bij DSO. Hoe kijk je terug?
Natuurlijk kijk ik terug met een behoorlijk gevoel van trots. Vooraf werden wij niet gezien al titelkandidaat of promovendus. De gehele voorhoede stapte op en DSO kwam zonder spitsen te zitten. Tim Ceder die terug kwam van DSVP en direct al langdurig uit viel, raakten wij ook snel kwijt. Dus ook het alternatief was niet voorhanden. Het werden behoorlijke hoofdbrekers en wij, als technische staf, zijn gaan improviseren. Een gehele nieuwe speelwijze en formatie kwam er uit te voorschijn. Het vergde wat aanpassingsmoeilijkheden, maar uiteindelijk voelde het als een warme deken en gingen wij het steeds beter uitvoeren. Ik heb genoten van mijn ploeg die een echt hecht collectief was. Wij hebben, ook in de nacompetitie, laten zien dat we mega fit waren en over een goede hechte groep beschikten. Alles klopte en er was volledige toewijding.

DSO is een grootmacht met veel jeugd. Zie jij spelers vanuit die jeugd aanhaken bij de eerste selectie?
DSO is een hele grote vereniging met een hele grote jeugdafdeling. Het zou raar zijn als er geen spelers doorkomen naar de selectie. Ook naar de eerste selectie lukt dat, al liggen de BVO’s op de loer om de talenten weg te halen. Ook dit jaar zijn er 2 spelers doorgekomen vanuit de O17 naar de selectie. Het is aan hun om een plekje te veroveren in het 1e. Het maakt mij niet uit hoe oud je bent. Leeftijd is wat dat betreft maar een getal, het gaat er om wat je laat zien op voetbaltechnisch/tactisch gebied.

Wat zijn de verwachtingen voor jou op het komende seizoen?
Het is nu nog lastig om een voorspelling te doen. Ik hoop dat wij ons snel veilig kunnen spelen. Dat is wel de doelstelling en met een verscherpte degradatie, zal dat een behoorlijke klus worden. Ik hoop dat we weer stappen kunnen maken in de speelwijze en dat we nog leuker en aantrekkelijker spelen dan vorig seizoen. Het maximale uit de groep halen en de groep tactisch verder brengen, dat willen wij. Ik verwacht dat we nu een selectie hebben die dat in huis heeft. Het is een goede groep, maar nu nog een goed team van maken.

Hebben jullie doelstellingen geformuleerd?
Wat ik je zei, de doelstelling is om er in te blijven. Ik heb van het bestuur geen doelstelling meegekregen, maar uiteraard zal dat ook zijn, lijfsbehoud. Wel logisch in het eerste jaar na promotie. Daarna verder bouwen en zorgen voor nog meer stabiliteit. Hoe sneller we veilig zijn, hoe sneller we de doelstelling kunnen bijstellen

De 1e klasse b is een droompoule, is dat voor de spelers ook zo?
De poule-indeling is geweldig. Iedereen heeft het daar over. We spelen allemaal tegen goede gerenommeerde clubs uit de buurt op een aardig niveau. Het is voor de spelers en begeleiding heel mooi, maar ook voor de verenigingen zelf. De publieke belangstelling zal groot zijn en daardoor meer inkomsten voor de clubs. De penningmeester wreef in zijn handen na de bekendmaking. J De verenigingen kunnen het ook wel gebruiken na de coronaperiode. Ook de supporters zijn grote winnaar na de poule-indeling. Zij kijken liever naar 2 bekende clubs die gelijkwaardig zijn op een aardig niveau, dan een club waar zij minder gevoel bij hebben. Kortom ik zie alleen maar winnaars. Iedereen hoopte hier op en we hebben het gekregen, maar zwaar zal het worden.

Zie jij de bekercompetitie als iets voor het ‘echie’ of is het een verlenging van de voorbereiding?
Ik zie het niet als een verlenging van de voorbereiding maar ook iets minder echt dan de competitie. Ik vind dat je altijd moet willen winnen en wij zullen daar ook naar handelen. DSO wil gewoon een ronde verder komen, maar wel altijd met verstand. Ik bedoel hiermee dat we niet alle risico’s zullen nemen. Het zal altijd verantwoord zijn, waar we in de competitie misschien wel iets meer risico zouden nemen. De bekercompetitie is voor het echie met een maar.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten