Berkel vrouwen wint van Jong Sparta

Zaterdag speelde Berkel de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen en tevens dus voor de eerste keer op het nieuwe hoofdveld. Prachtig om te zien want het nieuwe veld heeft een geweldige uitstraling en menigeen kwam dan ook een kijkje nemen. Het weer was prima dus lekker veel publiek langs de lijn , op het balkon en ja de nieuwe tribune stroomde ook lekker vol.

Iets na 12.15 uur de aftrap tegen Jong Sparta en dat is een lekker jong en gretig team dat het menig tegenstander lastig zal gaan maken. Ook de thuisclub kreeg in de beginfase niet echt grip op de tegenstander en zeker de eerste helft was het een wedstrijd die op en neer ging , leuk om te zien voor een ieder en het soms ook alle kanten op kon gaan. Kansen dus over en weer maar beide keepsters hielden het doel schoon.

Deze wedstrijd verdiende absoluut doelpunten en dit zou dan in de tweede helft moeten gaan gebeuren. Benny Bensaid bracht na rust Alyssa Daal binnen de lijnen en met deze speelster hadden de gasten wel moeite want Alyssa was weer lekker op dreef. 55e minuut wedstrijd een prima bal van Angela Versluis richting Alyssa Daal en zij wist hier wel raad mee en scoorde zeer fraai de 1-0. Eindelijk een doelpunt in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd waarbij Berkel iets meer veldoverwicht had in het tweede gedeelte en dat nu nog moest belonen met meer doelpunten.

En hoe graag men ook wilde en het niet lag aan het creëren van kansen duurde het tot de 83e minuut eer er weer gejuicht kon worden en hier zorgde Jennifer Beharie voor, zij beloonde haar goede spel met een prachtig doelpunt en dus de 2-0. Wedstrijd wel gespeeld en nadat Alyssa Daal vlak voor tijd de 3-0 noteerde,kon Sparta nog iets terugdoen maar aan de 3-1 winst kon men niet meer tornen.

Een mooie overwinning voor speelsters en staf die zo kunnen toewerken naar de volgende wedstrijd en die is komende zaterdag in zeist tegen Saestum en is de aftrap 13.15 uur.

Redactie en foto’s: Johan van Aalst